1,1 milioane de euro pentru reabilitarea a cinci străzi din Centrul Vechi

de:
11 dec. 2010
0 afișări
1,1 milioane de euro pentru reabilitarea a cinci străzi din Centrul Vechi

Reabilitarea infrastructurii de bază pe străzile Lipscani, Zarafi, Filitti şi Tonitza din Centrul vechi al Capitalei va costa municipalitatea 1,1 milioane de euro, potrivit unor anunţuri de atribuire publicate în sistemul electronic de achiziţii publice. Lucrările fac parte dintr-un proiect mai mare, respectiv „Reabilitarea infrastructurii de bază în Centrul Istoric al Bucureştiului – zona pilot A încadrată de Calea Victoriei, Bulevardul I. C. Brătianu, Bulevardul Splaiul Independenţei şi Strada Lipscani”.

Durata contractului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru execuţie şi minim 24 de luni perioada de garanţie, se precizează în documentaţia de atribuire.

Primarul general, Sorin Oprescu, declara la începutul acestei luni că primele şase străzi din Centrul Istoric al Bucureştiului vor fi gata până la Crăciun.

Centrul istoric al Capitalei va fi reabilitat în trei faze, a anunţat municipalitatea. În prima fază trebuie refăcută infrastructura de bază în perimetrul delimitat de Calea Victoriei, Bulevardul I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Strada Lipscani. În total este vorba de 14 străzi. Faza a doua de reabilitare a Centrului Istoric cuprinde consolidarea şi refacerea a 14 imobile, iar cea de-a treia -conservarea, protejarea şi revitalizarea zonei Palatului „Curtea Veche” şi transformarea lui în complex muzeal.

Cookies