11 medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională Tuymaada 2014

de:
12 iul. 2014
0 Afișari
11 medalii pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională Tuymaada 2014

Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1) Chimie: medalii de aur – Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), medalie de argint – Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

2) Matematică: medalie de aur – Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint – Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz – Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

3) Informatică: trei medalii de aur – Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

4) Fizică: două medalii de argint – Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Cookies