11 lucruri pe care le-am învățat până la (APROAPE) 43 de ani

07 ian. 2021
2377 Afișari
11 lucruri pe care le-am învățat până la (APROAPE) 43 de ani
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Nota B365.ro. E o listă nici lungă, nici scurtă. Simplă și smart, dar simplă și smart cum doar pe la 40+ poate deveni o listă. Și, dacă o parcugi pe toată, punctul 11 pare chiar esența celorlalte 10.

 1.  E ok să nu vezi niciun episod din GOT, să nu îți fie clar că e același lucru cu Urzeala Tronurilor sau ceva de genul. E ok sa nu îți placă distopiile și nu, nici Handmaid s Tale. E ok să nu îți placă nici Young Pope, deși îți place de Jude Law și îți plac poveștile de genul ăsta de obicei.  Si sa nu ti fie clar daca e acelasi lucru cu Urzeala Tronurilor sau ceva de genul
 2. E ok să îți placă să mergi la teatru, nu, nu înseamnă că ești old school, teatrul chiar e ceva foarte mișto, unde uneori poți să râzi cu lacrimi (La Zbor deasupra unui cuib de cuci, de exemplu, la Metropolis) sau să plângi fără să te poți opri (tot la Zbor Deasupra unui cuib de Cuci, tot la Metropolis). Și oricum, nu e așa rău nici să fii ușor bipolar. 
 3. Nu, nu toți copiii sunt frumoși, nici simpatici. Da, chiar și ai tăi pot să fie uneori complet ne simpatici. Și da, acum după pandemie putem să recunoaștem și faptul că EXISTĂ prea mult timp petrecut cu copiii tăi, oricât de simpatici ar fi ei și oricât de simpatic(ă) ai fi tu. Și da, aia cu copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari, pe care mi-a spus-o mie cineva, pe când mă plângeam de nopți nedormite și piureul de măr, că să fie copt sau nu, se dovedește a fi adevărată. 
 4. Întotdeauna negrul te salvează, la orice eveniment, din orice. Că e nuntă sau covorul roșu de la Berlin, e lifesaver. Și n-are nicio importanță dacă porți aceeași rochie de mai multe ori, ba dimpotrivă, dacă o faci pe măreție poți să transformi asta într-un personal best. 
 5. Cel mai greu e să convingi un copil, de obicei pe cel propriu, că în economia propriei sale vieți nu va conta absolut deloc nota la biologie din clasa a VI-a, semestrul 1. 
 6. Cel mai simplu când faci bagajele pe ținute întregi, nu 10 tricouri și 10 perechi de pantaloni care n-au legatură unele cu altele și ajungi să porții doar o treime dintre ele. Se aplică și la copii
 7. Nu există niciodată. Dacă acum 2 ani credeai că Bierkenstock sunt oribili, e foarte posibil ca vara asta să ți se pară perfecți. Știu, la 25 de ani nici nu știi că există, iar la 30 crezi că nu ți se va întâmpla niciodată. La 43 (aproape) speri doar să nu și se întâmple același lucru și cu Crocșii. Asta, sincer, ar fi un pic prea mult 
 8. Să îți găsești un parfum reprezentativ e aproape vital pentru o viață fericită. Și sănătoasă, măcar psihic. Să îți găsești mai multe poate fi bine sau poate fi ca la punctul 2, la final.
 9. Pâinea îngrașă
 10. E adevărat că imediat după ce ai împlinit 40 de ani, ca prin magie, fix de a doua zi, nu mai slăbești fără efort, nu mai slăbești nici cu efort, încep să te doară diverse și nici nu mai poți să bei ca în tinerețe. Un fel de adio tequila, chiar dacă pe vremuri erai campion la shoturi. Sper doar ca în 10 ani să nu fiu acea persoană (genul Karen, știți ce zic, dacă aveți copii spre adolescență) care zice tztztztz la oamenii care merg la club și se culcă după 11 noaptea. 
 11. It is what it is și nimic altceva
Cookies