11 lucruri interesante despre motoarele electrice

de:
05 nov. 2018
3 Afișari
11 lucruri interesante despre motoarele electrice

– Calugarul scotian Andrew Gordon este considerat creatorul primelor motoare electrice – simple dispozitive electrostatice fabricate in anii 1740.

– In 1821, Michael Faraday a construit primul motor electric ce functiona utilizand forta magnetica.

– Primul motor electric capabil sa puna in miscare un dispozitiv a fost inventat de omul de stiinta William Sturgeon in 1832.

– Aproximativ 10 miliarde de motoare electrice sunt produse in fiecare an. Se preconizeaza ca aceasta cifra va ajunge la 12 miliarde la finalul lui 2018.

– Motoarele electrice sunt responsabile de 45% din consumul global de electricitate si 69% din energia electrica consumata de industrii.

– In 2009, inventatorul James Dyson a dezvaluit un aspirator manual care folosea cel mai rapid motor din lume, 104.000 rotatii pe minut.

– Piata motoarelor electrice este evaluata la circa 73,5 miliarde de euro.

– Cel mai mic motor electric din lume a fost dezvaluit in 2011. El masoara 1 nanometru in diamatru (o miliardime dintr-un metru sau a 60.000-a parte din grosimea unui fir de par) si consta intr-o singura molecula.

– Cel mai mare producator de pompe industriate actionate de motoare electrice este compania Grundfos – producatoare a peste 16 milioane de pompe anual si cu venituri de peste 3,036 miliarde de euro (produsele lor se regasesc in portofoliul Pro Consil Grup).

– Autovehiculele sunt o sursa majora de cerere pentru motoare electrice, un automobil de clasa medie continand peste 30 de astfel de motoare.

– Cateva exemple de utilizare practica a motoarelor electrice: masina de spalat rufe, aparatul de aer conditionat, frigiderul, pompele pentru piscina, aspiratoarele si cuptoarele cu ventilatie.

Motoarele electrice sunt folosite in toate sistemele de incalzire si ventilatie a aerului. Vremea rece si iarna care se apropie necesita cateva operatii de pregatire, printre care si verificarea acestor sisteme pentru a asigura conditii confortabile acasa si la locul de munca pe parcursul iernii. Nu astepta sa vina frigul si inghetul pentru a vedea daca sistemele de incalzire si ventilatie functioneaza la parametri optimi – pregateste-te acum si asigura-te ca nu ai parte de surprize neplacute in timpul lunilor de iarna.

Daca este necesar sa inlocuiesti motorul electric, specialistii Pro Consil Grup iti stau la dispozitie cu o gama variata de motoare electrice dar mai ales cu experienta vasta in domeniu.

Colaborarea cu Pro Consil Grup nu se incheie odata cu achizitionarea motorului electric; echipa ofera consultanta pe toata perioada de exploatare a motorului si te ajuta sa iti atingi scopul urmarit prin folosirea utilajului. Vei primi sfaturi cu privire la montaj, amplasare si punerea lui in functiune.

Cookies