ARHIVA B365

11 kilograme de droguri, confiscate de poliţişti, de la începutul lunii şi până acum

Cele peste 11 kilograme de substanțe susceptibile a fi droguri de risc şi mare risc echivalează cu circa 27.000 de lei în monedă contrafăcută, precum şi alte bunuri interzise la deţinere sau folosite la săvârşirea de infracţiuni grave, informează Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

De la începutul lunii februarie a acestui an şi până în prezent, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 56 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor desfăşurate în cauzele aflate în anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale a 441 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 144 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională. 78 de persoane au fost reţinute sau arestate în urma materialului probator administrat.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost confiscate 17 unităţi HDD, 10 laptop-uri, 3 unităţi centrale PC, 776 de medii de stocare, 38 de telefoane mobile, 2 arme de foc, 10,93 grame de heroină, 30 de grame de cocaină, 33 de bile de cocaină, 2,5 kilograme de cannabis şi 29 de plante de cannabis, 3 kilograme de marijuana, 5,63 kilograme de substanţe etnobotanice, 150 de plicuri (diverse tipuri), 30 de comprimate, 3 cântare folosite la cântărirea drogurilor, 14.020 de lei şi 55.550 de euro.

De asemenea, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 9 imobile şi a 5 autoturisme. Totodată, fost retrasă din circuitul economic monedă susceptibilă a fi falsificată, respectiv 15.150 de lei, 1.390 de euro, 220 de lire sterline, 200 de franci elveţieni şi 900 de dolari.

La acţiunile desfăşurate au participat 605 poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale și teritoriale ale Poliției Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

În cadrul unor cauze, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Exemple:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul I.P.J. Caraș – Severin, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș Severin au prins în flagrant doi tineri de 21 și 29 de ani, care aveau asupra lor aproximativ 500 de grame de haşiş. Din cercetări s-a stabilit faptul că, drogurile ar fi provenit din străinătate.

Poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat, la data de 3 februarie a.c., o percheziţie domiciliară în judeţul Satu Mare. Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în traficul de droguri de risc. Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi înfiinţat o cultură de cannabis indoor.

În urma percheziţiei a fost descoperită o anexă izolată termic, dotată cu sisteme de lumină, încălzire şi ventilaţie, în care se găseau 22 de ghivece, cu câte o plantă de cannabis (cu dimensiuni între 10 şi 30 de cm).

La data de 9 februarie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu participarea unei echipe operative formate din poliţişti spanioli şi un analist din cadrul EUROPOL, au efectuat 17 percheziţii în judeţul Prahova, la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale cu preocupări pe linia de traficului de persoane, traficului de minori şi proxenetism.

În urma percheziţiilor au fost conduse la audieri 20 de persoane. 5 persoane bănuite în cauză au fost reţinute.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button