11 clădiri, demolate lângă Parcul Obor pentru a ridica două blocuri de locuințe FOTO

de:
10 feb. 2016
1 Afișari
11 clădiri, demolate lângă Parcul Obor pentru a ridica două blocuri de locuințe FOTO

Pe strada Titu Maiorescu, în apropierea pasajului și parcului Obor, se propune construirea a două mari clădiri cu regim de înălțime Subsol+Parter+4 etaje+5 etaj retras.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism de la Primăria Capitalei, în cele două clădiri vor fi amenajate 158 de apartamente, dar și spații comerciale la parter pe o suprafață de 250 metri pătrați. De asemenea, în subteran va fi construită și o parcare cu 173 de locuri. 

Terenul pe care se propune noul proiect se află însă într-o zonă de case, în fosta zonă industrială Fabrica de Oțet. Astfel, conform Planului Urbanistic General, terenul este situat în zonă L1a – locuinţe individuale şi colective mici cu maxim P+2 niveluri. Or, prin noul PUZ se propune dublarea înălțimii, dar și a coeficientului de utilizare de a terenului (de la 0,9 -1,3 la 2,5 ADC/mp teren).  Investitorii solicită conversia funcțională și comasarea celor trei terenuri care alcătuiesc zona în care este propus noul proiect imobiliar. 

Mai mult, pe terenul respectiv se află și 11 clădiri aflate în stare avansată de degradare. Acestea urmează a fi demolate pentru a se putea construi cele două clădiri noi. 

(click pentru a mări imaginea)

Suprafața totală a terenului pe care se propune noul proiect imobliar este de 7.676 de metri pătrați. Noile clădiri vor ocupa o suprafață de 3.255 metri pătrați, pe 1.351 metri pătrați vor fi amenajate circulații auto și pietonale, iar pe 1.351 metri pătrați vor fi amenajate spații verzi. 

Planul Urbanistic Zonal nu a primit miercuri avizul de oportunitate al Comisiei de Urbanism. Membrii Comisiei au cerut proiectantului să revină cu PUZ-ul într-o ședință viitoare în care să prezinte argumente suplimentare pentru realizarea lui. Arhitecții din comisie au spus însă că proiectul ar putea fi realizat. 

Dacă proiectul va obține și avizul arhitectului-șef al Capitalei, ultimul pas pentru a putea fi realizat va fi aprobarea Consiliului General al Municipiului București. 

Cookies