ARHIVA B365

109 cluburi, baruri, săli de cinema şi mall, verificate de ISU. Ce NEREGULI au fost constatate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov anunţă, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că a desfășurat activități de control, atât pe timp de zi, cât și de noapte, la 109 obiective din zona administrativ teritorială, care au destinația de club, bar, discotecă, sală cinematograf/spectacole și mall.

„Cu prilejul acestor controale inopinate au fost constatate 390 de deficiențe în ceea ce privește îndeplinirea cerințelor de securitate la incendiu. În intervalul de timp menționat au fost aplicate 367 sancțiuni contravenționale, dintre care 105 amenzi în cuantum de 768000 lei și 262 de avertismente.

Totodată, un club a fost sancționat cu amendă de 30000 lei pentru grave deficiențe și s-a dispus aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării, în conformitate cu articolul 3 al H.G. 915/2015, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu. Nereguli constatate:

– neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare față de valoarea de referință;
– neechiparea cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului, în concordanță cu valoarea de referință;
– neechipareacu instalații/sisteme de desfumare ori instalații de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanță cu valoarea de referință”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov în comunicatul citat.

PRIMUL CLUB ÎNCHIS DE ISU, după tragedia din Colectiv, este Clubul Princess, din Regie, care a fost ÎNCHIS JOI

În cadrul controalelor derulate în ultima săptămână s-au mai constatat următoarele deficiențe:

– căi de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile;
– ușa de evacuare se deschide în sens invers direcției de deplasare a persoanelor către exterior;
– exploatarea conductorilor electrici neprotejați corespunzător;
– neefectuarea verificărilor periodice la instalațiile utilitare (gaze, electricitate);
– nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate;
– existența materialelor din lemn (plafon, scară de evacuare etc.) neignifugate;
– lipsa hidranților interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora.

Pe 3 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a lansat un apel către populaţie pentru depistarea barurilor şi cluburilor care nu apar în evidenţele pompierilor. În aceeaşi zi, Guvernul a dat ISU puterea deplină să închidă cluburile care nu respectă normele de siguranţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button