105 cupluri din Sectorul 4 au ales divorţul administrativ în primele şase luni

de:
17 iun. 2013
0 Afișari
105 cupluri din Sectorul 4 au ales divorţul administrativ în primele şase luni

De la începutul anului şi până în prezent, 105 cupluri s-au prezentat la Serviciul Stare Civilă Sector 4 pentru a divorţa pe cale administrativă.

Soţii care doresc de comun acord desfacerea căsătoriei, nu mai sunt nevoiţi să se adreseze instanţelor judecătoreşti, ci se pot prezenta, cu întrunirea anumitor condiţii, la Serviciul Stare Civilă de pe raza administrativ – teritorială căreia îi aparţin. Astfel, pentru un divorţ administrativ, ambii soţi trebuie să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori si niciunul dintre soţi să nu fie puşi sub interdicţie.

Familiile din Sectorul 4 care aleg divorţul administrativ trebuie să depună la Serviciul Stare Civilă Sector 4 un dosar conţinând următoarele documente: certificatul de căsătorie (original), certificatele de naştere (copie şi original), cărţile de identitate (original şi copie), declaraţie autentificată la notar, taxă de timbru.

De la depunerea documentaţiei, cei care au ales să se despartă mai au la dispoziţie 30 de zile pentru a se răzgândi.
În caz contrar, în maxim 5 zile de la confirmarea divorţului, le va fi eliberat Certificatul de Divorţ.

Pentru ridicarea documentelor, cuplurile se pot prezenta la Serviciul Stare Civilă, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00– 16.00.

Cookies