ARHIVA B365

102 străzi, alei și parcări din Sectorul 2 intră în REABILITARE. Infrastructura rutieră, modernizată

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizelor generale pentru obiectivele de investiții de interes local „Reabilitare sisteme rutiere – 102 străzi, alei și parcări de reședință din Sectorul 2 al Municipiului București” a fost avizat favorabil de Consiliul Local al Sectorului 2 și urmează să fie pus în practică în perioada imediat următoare.

Valoarea totală a proiectului este în sumă de 150,73 milioane lei, inclusiv TVA, conform devizelor generale actualizate. 

„Crearea unei infrastructuri rutiere sigure este condiţie fundamentală pentru eficientizarea şi fluidizarea traficului pietonal şi auto. Efectele acestei abordări se regăsesc în influenţa asupra mediului înconjurător şi reducerea poluării generate de activităţile de transport. De asemenea, prin investiţiile propuse, respectiv prin reabilitarea străzilor şi crearea de locuri de parcare suplimentare, rezultă descongestionarea şi fluidizarea traficului, cerinţă ce este impusă de Strategia naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020 aprobată de Guvernul României”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

LISTA COMPLETĂ a celor 102 străzi, alei și parcări din Sectorul 2, incluse în programul de reabilitare a infrastructurii rutiere, poate fi consultată aici. 

CITEŞTE ŞI Cinci noi smart-parking-uri, construite în Sectorul 2. CUM VOR FUNCŢIONA

Primăria Sectorului 2 anunţă că va construi cinci noi smart-parking-uri în sector, având în vedere cererea mare de locuri de parcare din partea cetăţenilor. Ca principal avantaj, parcările rotative oferă mai multe locuri de parcare decât parcajele clasice la sol, pe o suprafaţă mult mai mică de teren. DETALII, AICI.

Citește și Două noi parcări de reşedinţă cu 230 de locuri, construite în Sectorul 2

Două noi parcaje de reşedinţă, cu o capacitate totală de 230 de locuri de parcare, urmează să fie construite în Sectorul 2 din Capitală, indicatorii tehnico-economici, precum şi devizele generale de lucrări fiind aprobate deja în acest sens de Consiliul Local Sector 2. 

Unul dintre noile parcaje de reşedinţă va fi amenajat pe str. Maşina de Pâine nr.20, bl. OD37 şi va avea capacitatea de 108 locuri de parcare.

Cel de-al doilea parcaj de reşedinţă propus de administraţia locală ar urma să fie amenajat pe str. Luntrei nr.3, bl. 10 şi va avea capacitatea de 122 locuri de parcare. 

„În ultimii zece ani, numărul autovehiculelor de transport persoane din regiunea Bucureşti-Ilfov a crescut cu 25%, din care 96% sunt autoturisme. Este de aşteptat ca, în următoarea perioadă, tendinţa de creştere să se păstreze şi chiar să se accentueze pe măsură ce economia se va dezvolta şi obişnuinţele privind modalitatea de deplasare se vor modifica. De aceea, pentru soluţionarea unor asemenea situaţii complexe sunt necesare abordări la diferite niveluri, prin reabilitarea sistemului rutier cu scopul de a ajuta la descongestionarea şi fluidizarea traficului în general”, se specifică în documentele administrației locale. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button