BAZAR

1001 metri de poveste românească, un labirint popular autentic, în Parcul Izvor. INTRAREA LIBERĂ

Instalaţia artistică multisenzorială dedicată folclorului poate fi vizitată gratuit de bucureşteni, între 20-24 septembrie, în Parcul Izvor.

Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români, la care se adaugă efortul mâinilor dibace a peste 50 de voluntari care au reuşit să transforme acest proiect ambiţios în realitate.

„Un spaţiu viu şi provocator, gândit astfel încât să îţi stimuleze toate simţurile. Folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi, de ce nu, mentală totală! Construit ca o instalaţie interactivă, labirintul va însoţi şi colora paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic”, informează reprezentanţii Asociaţiei Culturale Du-ne, în colaborare cu 18+ festival, organizatorii evenimentului.

Expus pentru prima dată în Cluj-Napoca în cadrul festivalului „18+” în luna mai, unde a fost explorat de peste 2.000 de persone, labirintul de poveste românească a poposit în mai multe oraşe ale ţării în perioada august-octombrie 2013.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button