100 milioane de euro pentru ultimele două secţiuni din centura Bucureştiului

de:
20 iun. 2011
0 Afișari
100 milioane de euro pentru ultimele două secţiuni din centura Bucureştiului

Contractul este finanţat de la bugetul de stat şi are o durată totală de 69 de luni, din care proiectarea va dura 3 luni, execuţia lucrărilor 18 luni, iar perioada de garanţie 48 de luni, se arată într-un anunţ al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Pentru închiderea inelului de circulaţie este nevoie de execuţia celor două capete ale centurii, în lungime totală de 20,14 kilometri, aşa că licitaţia a fost împărţită în două loturi.

Primul lot, în lungime de 8,7 kilometri, este situat între A1 şi DN7, iar lucrările sunt estimate la 153,79 milioane lei, fără TVA, iar lotul doi are o lungime de 11,4 kilometri, între DN 2 şi A2, şi cu o valoare estimativă de 270,88 milioane lei, fără TVA.

Pentru a putea participa la licitaţie, investitorii trebuie să depună ofertele până la 10 august, plicurile urmând să fie deschise a doua zi. Criteriul de atribuire va ţine cont în proporţie de 80% de preţ şi 20% de propunerea tehnică.

Partea de nord a centurii Capitalei, în lungime de 20 de kilometri (situată între DN 7 şi DN 2 Voluntari -Chitila), a fost inaugurată la 1 decembrie anul trecut, în timp ce lucrările de modernizare a părţii de sud a centurii (amplasată între autostrada Soarelui şi autostrada Bucureşti-Piteşti) nu au fost încă finalizate.

Sursa: mediafax.ro

Cookies