100 de violonceliști se reunesc în deschiderea Festivalului Internațional Vara Magică. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 5 iulie-23 august

30 iun. 2023
990 afișări
100 de violonceliști se reunesc în deschiderea Festivalului Internațional Vara Magică. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 5 iulie-23 august
100 de violonceliști se reunesc în deschiderea Festivalului Internațional Vara Magică. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 5 iulie-23 august | Sursa foto: Facebook - Lanto Vară Magică

O sută de violonceliști din toată țara se vor reuni sub numele „Violoncellissimo 100” la Ateneul Român din Bucureşti pentru a cânta în deschiderea Festivalului Internaţional Vara Magică. Evenimentul va avea loc pe data de 5 iulie.

O sută de violonceliști vor concerta în deschiderea Festivalului Internaţional Vara Magică

Ansamblul Violoncellissimo este foarte renumit la nivelul țării și a luat naștere la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, care spunea despre evenimentul din 5 iulie că este mai mult decât un concert:

Violoncellissimo 100 este un model de prietenie, de comunicare şi de apartenenţă la o breaslă pe care o susţin şi o iubesc toţi violonceliştii din România. Ne bucurăm să cântăm împreună, în formule mai mici sau mai mari, şi dorim să împărtăşim şi altora frumuseţea muzicii, a creativităţii colective şi a sunetelor profunde şi sensibile ale instrumentului nostru de suflet, violoncelul.

Pe data de 5 iulie, începând cu ora 19:30, va avea loc deschiderea Festivalului Internaţional Vara Magică. Până pe data de 23 august, la Ateneul Român, vor fi organizate opt concerte camerale și simfonice, opt seri de muzică clasică, câte un concert în fiecare miercuri din săptămână, toate acestea făcând parte din Festivalul Internaţional Vara Magică, ajuns anul acesta la a XII-a ediţie, a transmis news.ro.

După evenimentul în care vor fi prezenți 100 de violonceliști reuniți sub numele de „Violoncellissimo 100”, avându-l pe dirijorul Cristian Mandeal la pupitru, va avea loc, în următoarea miercuri, Camerata regală condusă de Constantin Grigore, apoi Orchestra Naţională Simfonică a României sub bagheta lui Cristian Mandeal cu proiectul Contrabasul la superlativ.

Alte două recitaluri camerale vor fi susținute în cadrul festivalului

Pe data de 9 august, va concerta Orchestra Română de Tineret condusă tot de Cristian Mandeal, avându-i alături pe soliştii Oxana Corjos şi Cristian Niculescu la pian. Pe 16 august, pe scenă va urca Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky – vioară.

Orchestra de Cameră a Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Christopher Petrie, solist Alexandru Tomescu vor încheia festivalul pe 23 august.

În plus, festivalul mai aduce două recitaluri camerale:

  • Sînziana Mircea – pian, Davide Mariano – orgă, Mariia Velia – flaut – sub titlul „Aproape o fantezie”, pe 12 iulie,
  • Constantin Sandu – pian, Gabriel Croitoru – vioară, Simina Croitoru – vioară sub titlul „De la Mozart la Piazzola”, pe 2 august.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies