100 de testere antidrog vor fi cumpărate de Primăria Capitalei și vor ajunge la polițiști. Proiectul de hotărâre a fost aprobat

28 sept. 2023
157 Afișari
100 de testere antidrog vor fi cumpărate de Primăria Capitalei și vor ajunge la polițiști. Proiectul de hotărâre a fost aprobat
100 de testere antidrog vor fi cumpărate de Primăria Capitalei și vor ajunge la polițiști. Proiectul de hotărâre a fost aprobat | Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

Primăria Municipiului București va cumpăra 100 de dispozitive de testare antidrog pentru Poliția Capitalei. Proiectul de hotărâre care vizează acest lucru a fost aprobat joi de Consiliul General. În prezent polițiștii bucureșteni beneficiază doar de 9 astfel de aparate.

100 de aparate pentru testare antidrog vor fi cumpărate de Primărie pentru Poliția Capitalei

În proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu se arată că cele 100 de aparate pentru testare au o valoare de 2.000.000 de lei.

Se aprobă alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziționarea unui număr de 100 complete – cpl pentru determinarea prezenței în salivă a substanțelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliție care acționează pe raza Municipiului Bucureşti în acțiunile de combatere a consumului și traficului de droguri. Se aprobă darea în folosință gratuită prin Contract de împrumut de folosință (comodat) către Direcția Generală de Poliție a Municipiului Bucureşti.

În referatul de aprobare al proiectului se menționează că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a cerut sprijinul pentru că are doar 9 aparate de acest fel în dotare.

Având în vedere faptul că la nivelul Municipiului București se constată o creștere alarmantă a consumului și traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, se impun măsuri imediate și o implicare activă a Municipiului București pentru combaterea acestui fenomen.

Una din principalele atribuții pe care le are de îndeplinit Primăria Municipiului București este asigurarea ordinii și siguranței locuitorilor orașului. Pe de altă parte, Municipiul București nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului și traficului de substanțe stupefiante.

În schimb, Municipiul București poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziție structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav sănătății publice, siguranței locuitorilor orașului și a comunității Municipiului București.

Guess Who a fost prins drogat la volan

Pe data de 27 septembrie, în jurul orei 13:30, rapperul Guess Who a fost prins drogat la volan, în București. Polițiștii bucureșteni l-au oprit în trafic, a fost testat cu aparatul Drugtest și ar fi ieșit pozitiv la cocaină.

Pe numele său real, Laurențiu Mocană, a fost oprit în trafic de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, pe o stradă din Sectorul 1.

După ce a fost testat cu aparatul Drugtest și ar fi ieșit pozitiv la cocaină, a fost condus la sediul Inistitutului de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru prelevare de mostre biologice.

Guess Who s-a ales cu dosar penal.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies