ȘTIRI

100 de sindicalişti pichetează sediul Ministerului Sănătăţii, luni dimineaţă

Membrii Federaţiei Sanitas cer, în principal, creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând cu 1 iulie şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 octombrie, scrie economica.net.

Potrivit unui comunicat al federaţiei, printre revendicările sindicaliştilor se mai numără şi publicarea în Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, dar şi deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială.

Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie a.c., de Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România.

‘Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate judeţele ţării să iasă în stradă pentru a-şi câştiga ^meciul^ cu reprezentanţii Guvernului României prin: Ministerul Sănătăţii; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Finanţelor Publice. Neonorarea revendicărilor transmise în repetate rânduri de către liderii Federaţiei Sanitas din România reprezentanţilor Guvernului României va duce la declanşarea acţiunilor de protest în toată ţara’, se arată în comunicatul remis săptămâna trecută.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button