100 de noi blocuri intră în reabilitare termică. LISTA ACTUALIZATĂ pe toate sectoarele din Bucureşti

de:
14 nov. 2012
452 Afișari
100 de noi blocuri intră în reabilitare termică. LISTA ACTUALIZATĂ pe toate sectoarele din Bucureşti

Potrivit documentaţiei aprobate de Consiliul Local Sector 1, 100 de noi blocuri au fost incluse pe lista de reabilitare termică gratuită. Blocurile au regim de înălţime de la două până la zece etaje, cele mai multe fiind situate în zone precum Bd. Ion Mihalache, str. Smaranda Brăescu, str. Nicolae Caramfil, str. Ştefan Burileanu, Şos. Pipera, Şos. Bucureşti-Ploieşti şi str. Alexandru Şerbănescu. 

Lista completă a celor 100 de blocuri incluse în programul de reabilitare termică poate fi consultată aici

Costul total al lucrărilor de reabilitare termică a celor 100 de blocuri este estimat de administraţia locală la suma de 173.780.218 lei (aprox. 39 milioane euro). 

În vară, Consiliul Local Sector 1 a mai aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrărilor de anvelopare pentru alte 210 blocuri din cartierele  Bucureştii Noi, Griviţa, Aviaţiei, Băneasa, Floreasca, Dorobanţi, Gara de Nord şi Romană.  În acest caz, Lista completă poate fi consultată aici. 

Recent, primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a anunţat oficial că va extinde programul de reabilitare termică şi la case, gratuit, în program fiind incluse în principal imobilele între anii 1950 – 1989. Totuşi, administraţia locală şi-a anunţat disponibilitatea de a accepta în program şi casele construite înainte de anul 1950 sau după 1989, potrivit lui Bogdan Piţigoi, directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 1. Detalii despre programul de anvelopare a caselor găsiţi aici

În Sectorul 2, pe lista de reabilitare termică se află 245 de blocuri cu un total de 16.000 de apartamente. Listele pot fi consultate aici. Pentru 597 blocuri se desfăşoară licitaţiile electronice pentru achiziţia lucrărilor de proiectare – expertiză tehnică, audit energetic şi documentaţia de achiziţie lucrări de intervenţie, proiect tehnic, detalii de execuţie, documentaţie tehnică de autorizare a construcţiei şi caiet de sarcini. De asemenea, pentru alte 470 de blocuri care se află în evidenţa Primăriei Sectorului 2, se parcurge etapa de verificare a documentelor depuse de asociaţiile de proprietari.

Listele de reabilitare termică din Sectorul 3 au fost modificate recent în sensul că au fost incluse şi scările de bloc care s-au înscris mai târziu în program astfel încât lucrările să se desfăşoare în acelaşi timp şi uniform pe întreg imobilul. În programul de reabilitare termică din Sectorul 3 sunt incluse 1.319 imobile. Lista completă, actualizată, de blocuri ce urmează să fie reabilitate termic, gratuit, poate fi descărcată de aici.

Sectorul 4 a aprobat, de asemenea, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică gratuită a unui număr de 100 de blocuri cu un total de 10.000 de locuinţe. Lista este disponibilă aici.

În campania electorală pentru alegerile locale, primarul Sectorului 5 – Marian Vanghelie se lăuda că, în numai 12 luni, va reabilita termic toate blocurile din sector. Numai că experienţa anterioară îl contrazice, în ultimii patru ani fiind atribuite lucrări de anvelopare pentru un număr de aproape 175 de imobile, majoritatea contractelor fiind date în 2011 şi foarte puţine în 2009, după cum B365.ro a scris aici. . Lista integrală a celor aproape 175 de imobile, unde au fost atribuite lucrări de reabilitare termică, poate fi consultată aici.

În prezent, Primăria Sectorului 5 susţine pe site-ul propriu că are în curs de execuţie lucrări de reabilitare termică pentru 215 blocuri. Lista se găseşte aici. 

Primăria Sectorului 6 susţine că şi-a propus ca, până la sfârşitul acestui an, să reabiliteze termic 273 de blocuri cu un total de 10.000 de apartamente. Listele de locuinţe pot fi descărcate de aici

Cookies