ARHIVA B365

100 de furturi pe lună, în autobuze şi tramvaie RATB. În ce loc se poziţionează hoţii

În medie, peste 100 de români reclamă lunar la Poliţie faptul că au fost furaţi în autobuze sau tramvaie din Bucureşti.

Constantin Tobescu, purtător de cuvânt la RATB , a declarat pentru Digi24.ro„Zona în care se întâmplă astfel de furturi o reprezintă zona uşilor de urcare – coborâre.” Motivul, uşor de dedus, este că acela este locul din care hoţul poate fugi cât mai repede.

Oamenii legii au făcut şi un portret robot al hoţului din autobuze: are între 25 şi 35 de ani, nu are studii şi nici ocupaţie şi de cele mai multe ori a mai fost prins şi chiar condamnat pentru fapte similare. 

CITEŞTE ŞI: RATB: Mai puţini călători amendaţi, în săptămâna în care controlorii au fost însoţiţi de jandarmi 

„Vorbim de o cifră de aproximativ 1300 de plângeri depuse în anul 2015 şi vorbim de infracţiuni unde victima îşi dă seama mult mai târziu despre faptul că a fost victima unei infracţiuni. De obicei aceste furturi sunt comise în mijloacele de transport public foarte aglomerate. De obicei, sunt vizate valorile mici, bani sau chiar genţi mai mici care nu sunt supravegheate.”, a completat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei.

RATB a avertizat, duminică, şi în privinţa actelor de vandalism petrecute în mijloacele de transport. În 2015, Regia a pierdut aproape 1 milion de lei din cauza călătorilor care au provocat pagube în mijloacele de transport, fiind înregistrate 269 de astfel de cazuri. Puteţi vedea AICI care sunt autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele cel mai des distruse de călători.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button