100 de ani de la genocidul împotriva armenilor, comemoraţi vineri, în Piaţa Victoriei

de:
24 apr. 2015
0 Afișari
100 de ani de la genocidul împotriva armenilor, comemoraţi vineri, în Piaţa Victoriei

Clubul Armenilor din România invită, vineri, 24 aprilie 2015, ora 19:15, toate persoanele care doresc să se solidarizeze cu poporul armean din întreaga lume, să vină în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la o manifestare paşnică la care vor participa personalităţi marcante din lumea politică şi culturală armeană şi română.

Evenimentul va avea loc în Piaţa Victoriei – Alveola Parcul Kiseleff, de la ora 19:15 până la ora 21:00. La această manifestare şi-au anunţat prezenţa şi oameni din Constanţa, care pleacă spre Bucureşti la ora 13.00.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Armenilor din România, tot vineri, începând cu ora 11,00, la Catedrala Arhiepiscopală Armeană „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din București va avea loc Slujba de Preaslăvire a martirilor canonizați ai Genocidului împotriva Armenilor din 1915, oficiată de către episcopul Datev Hagopian, întâistătătorul Bisericii Armene din România.

Slujba Arhierească va fi urmată de depunere de coroane și flori la monumentul Genocidului Armean aflat în curtea catedralei.

Începând cu ora 16,30, la Muzeul Național al Țăranului Român va fi vernisată expoziția „Istorisiri armene — de la Ararat la Strada Armenească”, urmat de un microrecital susținut de compozitorul Arthur Sahnazarian.

In fiecare an, pe data de 24 aprilie, comunitatea armeana din Romania comemoreaza victimele genocidului armean din 1915, comis de Imperiul Otoman. Anul acesta se implinesc 100 de ani de la infaptuirea acestuia.

Cookies