100 de angajați Metrorex au protestat, timp de două ore, în fața Ministerului Transporturilor

de:
06 mai 2014
0 Afișari
100 de angajați Metrorex au protestat, timp de două ore, în fața Ministerului Transporturilor

„Protestăm faţă de nerespectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă în vigoare, care prevede aplicarea unei creşteri salariale începând cu data de 1 ianuarie, o majorare salarială egală cu indicele mediu de creştere al preţurilor de consum. Acelaşi fapt a fost consemnat şi într-un memorandum semnat de premierul Victor Ponta pe 25 septembrie 2013, dar toată lumea a uitat ce a semnat şi nimeni nu respectă angajamentele luate“, a declarat, conform Adevarul.ro, vicepreşedintele Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM), Ghiţă Nichifor.

De asemenea, acesta a precizat că angajaţii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că, printr-o decizie unilaterală, administraţia Metrorex a modificat organigrama societăţii, iar „mai mulţi colegi fiind scoşi de pe funcţii, iar veniturile diminuate“.

Totodată, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de hotărârea de Guvern care prevede trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei, pentru că susţin că Primăria Generală nu ar avea fonduri necesare pentru întreţinerea metroului bucureştean. Un alt lucru care i-a făcut pe sindicalişti să iasă în stradă este legat de faptul că 51 de foşti salariaţi ai Metrorex externalizaţi în 2003 în activitatea de salubrizare au rămas din 17 aprilie fără loc de muncă. Sindicaliştii susţin că în acest sens a fost o decizie unilaterală a Metrorexului, care a încredinţat activitatea de salubrizare unei firme de catering, fără experienţă în domeniu şi care are numai 30 de angajaţi. De asemenea, sindicaliştii au precizat că prin noua organigramă ar urma să fie desfiinţat şi Clubul Sportiv Muncitoresc al Metrorex, singurul de acest tip din ţară.

Protestele vor continua miercuri și joi.

Cookies