10 seriale pe care le-am văzut ca să (nu) fie nevoie să le vedeți și voi

27 iul. 2021
2203 Afișari
10 seriale pe care le-am văzut ca să (nu) fie nevoie să le vedeți și voi
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Stă prost de tot producția de seriale, așa că nu am nicio descoperire epocală de comunicat. Sunt niște sezoane noi din unele vechi, mai slabe, dar ăștia suntem, atâta putem, unele ok ish și unele extraordinar de proaste, perfecte pentru vremea asta care îți lichefiază creierul.

Să începem, așadar!

  1. Virgin River, pe Netflix, acum și cu un nou sezon. Este, cred, cel mai prost serial pe care l-am văzut în viața vieților mele și totuși m-am uitat la primele două sezoane și acum, pe praful ăsta, mă pregătesc psihic și pentru al treilea. Long story short, ea e asistentă medicală, îi moare soțul, se mută într-un sat de lângă Virgin River, acolo dă de șeful de la bar, pe numele lui Jack, întâi nu se plac, pe urmă încep să se placă, dar el are o relație cu coafeza din sat, coafeza rămâne însărcinată cu copiii lui (copii, da, adică gemeni), lucrurile devin complicate, doctorul din sat are și el o relație cu fosta lui soție, mai e multă lume prin jur cu diverse roluri mai mult sau mai puțin importante. El e omul acela perfect de bun și fără pată care dă din casă și spune “așa e, ai dreptate, dar fac asta ca să îi protejeze pe cei dragi” și alte replici dintre cele mai cheesy replici pe care ni le putem imagina. Se face mult sex în bucătărie sau putem bănui că se face mult sex în bucătărie, pentru că sunt cadrele acelea care se opresc fix înainte de dezbrăcat, genul Dallas. Sper sincer într-un final fericit, căci n-are cum să fie altfel, o mare familie în care să aibă loc și coafeza și toți să fie fericiți până la adânci bătrâneți și chiar și după. (eroul, adică șeful de la bar, a fost un pic și iubitul lui Meredith Grey, să știți)
  2. In treatment – care a fost foarte mișto la primele serii, inclusiv variantele europene. Seria cehească, am impresia, mi-a plăcut cel mai mult. E, seria de acum, cu o terapeută, mi s-a părut îngrozitoare și goală de sens și clișeistică așa, se duce în niște teme atât de uzate încât e îngrozitor de plictisitor, m-am plictisit după prima tură de ședințe, dar dacă mai e la fel de cald probabil o să mă uit pe repede și la următoarele, poate mi-a scăpat ceva. Dacă e, revin eu, oricum pe HBOGO le găsiți pe toate. Seriile. 
  3. Mare of Eastown, tot pe HBO. Ei, ăsta da. Dacă l-ați ratat cumva, e timpul să vă reparați greșeala. Odată pentru că e cu o minunată Kate Winslet, care mie îmi place de la Titanic încoace permanent (“Revolutionary Road” e un film remarcabil și de neratat de asemenea) și apoi pentru că dinamica din micile comunități m-a fascinat întotdeauna. Cu toate ascunzișurile ei, cu toate poveștile îngropate, cu toate secretele care ies la un moment dat la iveală. 
  4. Beartown, făcut după cărțile lui Fredrik Backman (pe care trebuie neapărat să le citiți) e însă foarte foarte departe de cărți. Poate o să vă placă serialul dacă nu ați citit romanele, dar nu atinge nimic din emoția și sensibilitatea și acuratețea cu care reușește Backman să povestească oamenii și viața. 
  5. The Mire, pe Netflix. Un serial polonez cu două serii, ambele mi-au plăcut mult. De altfel cred că am mai văzut un serial polonez care mi-a plăcut, dar nu am nici cea mai vagă idee dacă e adevărat sau mi-am imaginat. The Mire e tot cu crime, tot comunități mici, tot secrete, e bine făcut și te ține în suspans. 
  6. Suits, ultima serie. Am ieșit cu totul din atmosfera din Suits de câțiva ani, dar la vremea respectivă mi-a plăcut la nebunie, iar ultima serie e și ea acolo unde trebuie să fie. Mi-a lipsit un pic Meghan, era un personaj foarte bine conturat acolo și foarte bine construit. E șocant să vezi cum au îmbătrânit, oricâte reparații se fac în serialele americane, dar na, și noi am îmbătrânit, nu doar Dona. Oricum, fără spoilere, se termină cu bine, așa cum se termină orice serial american care se respectă. 
  7. Dix pour cent (Call my agent, pe Netflix) e un serial franțuzesc despre o agenție de impresariat artistic, măcar pentru bucuria de a vedea un serial în franceză și merită. Dar nu numai, e bine făcut, intrigile sunt și ele bune, nu trenează, plus că are cadre frumoase de prin Paris, iar agenția aia e un loc unde să îți dorești să lucrezi. 
  8. Bonus Family, e ceva mai vechi, dar poate l-ați ratat. O familie care se străduiește să devină o familie, după ce un el și o ea se căsătoresc, fiecare venind cu copii din altă căsătorie. E foarte realist și cu umor și sensibil și dacă sunteți în povestea asta o să vă prindeți mai clar ce zic. 
  9. Borgen e tot nordic, despre o doamnă politican care ajunge prin diverse funcții înalte. E o diferență atât de mare între cum e politica la ei și cum se iau decizii și ce etică au și ce se întâmplă la noi încât pare ușor utopic, dar de fapt ar trebui să fie aspirațional. Poate ar fi bine să îl vadă și domnii/ doamnele de pe la noi, s-o lipi ceva și de ei. 
  10. Rita, tot nordic, e despre o profesoară excentrică, simpatică, deși face unele chestii nu neapărat apreciabile, dar care dintre noi face doar lucruri apreciabile. Oricum, actrița e minunată în rolul personajului principal. Are diverși iubiți, nu prea îi iese cu dragostea, dar serialul are o savoare care te prinde. 

Mai sunt câteva pe care nu le-am menționat, dar au avut ceva rumoare pe la noi, așa că o să plec de la ideea că le-ați văzut. Oricum, proastă perioadă pentru seriale și pentru filme, dar așa reușesc să îmi fac și eu targetul pe Goodreads la cărți. Despre asta, însă, în episodul care urmează. Stay tuned.

Nota B365.ro: Maria nu se încurcă, nu se joacă și, după părerea noastă, nici nu greșește. Perfect combo, după cum demonstrează și cele de mai sus, și cele de mai jos (și, cu siguranță, cele care vor veni)

 

Cookies