10 motive să alegi bijuteriile second-hand (P)

20 oct. 2022
106 Afișari
10 motive să alegi bijuteriile second-hand (P)
10 motive să alegi bijuteriile second-hand.Foto: Adobe Stock

Achiziționarea de produse la mâna a doua reprezintă un obicei comun pentru persoanele care susțin protejarea mediului și care abordează un stil vestimentar aparte, fără a-și destabiliza bugetul. O bijuterie vintage de la un brand de lux implică niște costuri pentru care unele persoane ajung să facă sacrificii. Fă alegeri înțelepte și de durată! Cu o vizită în magazinele second-hand îți actualizezi garderoba cu piese senzaționale la preț de chilipir.

Îți plac bijuteriile originale? Fă-ți o favoare și vizitează magazinele second-hand!

De ce merită să oferi o șansă magazinelor second-hand cel puțin o dată în viață?

1.Prelungești durata de viață a produselor

Imaginează-ți că sunt oameni care își schimbă stilul vestimentar, așa cum poate faci și tu și care se plictisesc de piesele din garderoba pe care o purtau odată. Prin urmare, aleg să-și elibereze dulapul pentru a face loc noilor achiziții. De ce să păstrezi o bijuterie uitată într-un colț, când o poți oferi cuiva?

2.Bijuterii unicat? Da, te rog!

Moda se tot repetă, iar bijuteriile care au făcut senzație acum 20 de ani revin în tendințe. De asemenea, 60% din farmecul unei ținute este asigurat de bijuteriile cu care alegem să ne accesorizăm. Un inel supradimensionat, o broșă elegantă sau o pereche de cercei vintage – oricare dintre aceste bijuterii te ajută să imprimi look-ului tău o notă aparte, chiar dacă ținuta pe care o porți este una obișnuită.

3.Produse aproape noi sau în stare impecabilă

Contrar zvonurilor, magazinele second-hand nu sunt predominate de ‘’vechituri’’. În Occident, oamenii manifestă un respect special față de lucruri, astfel că, articolele nu ajung să fie purtate până la primele semne de uzură. Prin urmare, o vizită la magazinele second-hand te poate îmbogăți cu bijuterii ieftine și cu etichetă.

4.Investești în brandurile tale preferate

Dacă îți place să porți creațiile celebrelor case de modă, atunci află că, magazinele second-hand găzduiesc peste 50% din articolele care poartă semnătura marilor branduri.

5.Bijuterii vintage sau cu aer retro

Aceste comori le găsești la prețuri exorbitante în magazinele obișnuite. Dacă te pregătești pentru o petrecere cu tematică, sau Halloween, atunci dă o fugă în magazinele cu produse la mâna a doua și fii atracția serii cu bani puțini.

6.Bijuterii pentru toată familia

Copiii și mai ales adolescenții cresc într-un ritm uluitor, iar odată cu evoluția lor se schimbă și gusturile în materie de modă. Magazinele second-hand permit părinților să țină pasul cu cei mici, oferindu-le o gamă diversificată de bijuterii pentru toate gusturile, stilurile și personalitățile.

7.Să nu uităm de mediu

Producția de accesorii presupune utilizarea de substanțe toxice pentru fabricare sau vopsire. Aceste substanțe au potențial major de poluare a apei și a solului și periclitează sănătatea persoanelor implicate în procesul de fabricare a bijuteriilor. Cumpărarea de accesorii deja create și folosite, descurajează producția de noi articole și implicit efectele industriei asupra mediului.

8.Țările sărace ar putea scăpa de exploatare

Știai că articolele pe care le comanzi sau le cumperi din mall provin din țările sărace în care oamenii sunt exploatați pe un salariu infim? Atâta timp cât consumatorii își schimbă obiceiurile, industria de îmbrăcăminte își va regândi strategiile pentru a-și atrage din nou vechii clienți.

9.Bijuteriile au trecut testul timpului

Pe vremuri, oamenii erau mai mult orientați către piese de calitate care să se mențină perfect la utilizări repetate. Materialele și tehnologiile folosite atingeau standarde înalte, deci bijuteriile second-hand pot fi lăsate moștenire peste generații, fără probleme.

10.Fă un upgrade garderobei tale fără să te împrumuți

Magazinele second-hand sunt o idee inspirată de a da refresh garderobei cu bani puțini. Dacă ești pasionat de modă, sau dacă te-ai plictisit de ce vezi prin mall-uri, atunci dă o raită pe Offero și selectează bijuterii incredibile care îți vor îmbunătăți look-ul și îți vor salva economiile.

Care a fost ultimul lucru pe care l-ai achiziționat dintr-un second-hand?

Cookies