10 motive pentru care Regele Mihai a fost The Chosen One & Only în Republica nimicului

25 oct. 2021
870 Afișari
10 motive pentru care Regele Mihai a fost The Chosen One & Only în Republica nimicului
Eu vreau să o cer pe Maia Sandu de nevastă. Eu fiind în NATO. Ea nu. Să vedem atunci.

​​După '90, am trăit cu un basm ascuns undeva în podul minții pentru a putea spera că, într-o zi, blestemul ăsta cu republicanii instalați cu tancul și cu pistolul pe masă se va sfârși. 

Numai că, în 2017, când Regele s-a dus cu tot cu șansa unei monarhii – cea mai onorabilă și dreaptă socoteală pentru noi, românii – am plâns ca un copil care află că Moș Crăciun nu numai că nu există, dar află și că a fost doar o invenție de marketing în care cadourile de fapt sunt comandate online de către părinții vitregi ai națiunii. 

Regele Mihai. „S-au temut de ce reprezenta”

De-atunci încolo, mi-au tot venit în minte cuvintele lui Brâncuși: „V-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai săraci, și mai proști”

10 motive pentru care Regele Mihai a fost The Chosen One & Only în Republica nimicului
Regele Mihai I al României. 25 octombrie 1921 – 5 decembrie 2017

Regele este cea mai mare figură tragică cu care noi am fost contemporani. Iar tragismul său a fost unul imanent dragostei sale pentru țară. Nimic nu a putut să-l transforme într-un om care să-l facă să-și renege poporul și țara. Și este, probabil, singurul român căruia nu poți să-i reproșezi nimic, nici măcar actul abdicării. Odată cu acest act ilegal s-a născut „omul nou”, bastardul care l-a hărțuit peste 50 de ani. Și care a sfârșit ca prin persoana cea mai republicană din România, președintele Ion Iliescu, să spună: „Am greșit față de Rege”. 

10 motive pentru care Regele Mihai a fost The Chosen One & Only în Republica nimicului
Corneliu Coposu: Ce păcat că România nu și-a dat seama ce ar fi însemnat reinstaurarea Monarhiei!

Vorba colegului ziarist Marius Ghilezan: „L-au izolat, întors de pe autostradă, calomniat ca nimeni altul, pentru că avea ce nu au alții: suveranitate. S-au temut pentru ceea ce reprezenta mai mult decât de figura sa blajină.” Sau vorba istoricului John Florescu, autorul celor mai vizionate două documentare în lume (peste 30 de țări) despre istoria României: “Războiul Regelui “ și „Regele Mihai I: Drumul către casă” – difuzat duminică la History Channel:

 „He disappeared not physically left. He disappeared because he was erased, wiped away from history”

Regele Mihai. „Ce-ar fi fost dacă…”

Există o istorie “IF” pe care o tot scriu imaginar de ani și ani de zile: „Ce ar fi fost dacă!?” 

10 motive pentru care Regele Mihai a fost The Chosen One & Only în Republica nimicului
Time Magazine, coperta „Regele în pantaloni scurți”

Dar, până atunci când ne-om putea imagina ce țară europeană am fi fost “dacă”, iată și alte nouă motive de ce cel mai hulit și iubit monarh român ar fi fost unic și nu doar singur.

Regele Mihai. Celelalte 9 motive

  1. Singurul șef de stat român pentru care suntem și am putut fi respectați în lume în ultima sută de ani.
  2. Singurul aristocrat de care comuniștilor le-a fost frică, punându-l sub urmărire continuă timp de peste 50 de ani, inclusiv după Revoluție.
  3. Singura persoană care a transferat calitățile sale de om regalității române după 1947.
  4. Singurul rege din lume care ar fi domnit 90 de ani dacă Lenin nu ar fi ajuns în Rusia.
  5. Singurul rege din lume care a fost elogiat şi decorat şi de Rusia comunistă, şi de SUA.
  6. Singura om la al cărui discurs în Parlamentul României partidele au întrunit unanimitatea unei tăceri desăvârșite, ridicându-i pe toți deasupra condiției lor politicianiste.
  7. Singurul conducător de stat român despre care a scris elogios toată presa internațională și al cărui destin a fost urmărit într-un documentar în peste 28 de țări.
  8. Singurul român providențial din a cărui decizie cel de-al doilea război mondial a fost mai scurt cu 200 de zile şi cu sute de mii de victime.
  9. Singurul monarh care și-a amuțit adversarii săi tradiționali, făcându-i să se plece și să-l respecte și pe cei mai aprigi republicani.
  10. Singurul român a cărui viață (dar și a cărui și moarte) a fost providențială întru oprirea războiului româno-român în care ne aflam până azi şi care s-ar fi putut transforma într-un război civil chiar în zilele în care, de Paști, in 1992, Regele a refuzat să se pună în fruntea a unui milion de oameni care să ceară reinstalarea Monarhiei. Îi promisese președintelui Iliescu că va pleca în câteva zile. Iar cuvântul unui Rege este mai presus decât o revoluție, republică sau monarhie. 

Long Live The King!

PS Pentru #republicanii care s-au născut republicani și nu au văzut niciodată o girafă la grădina zoologică: dacă vă întrebați ce gândeau românii înainte de ‘47, nu cred că vă închipuiți. Dacă ar fi fost întrebați oriunde, în fabrici și uzine, la gazete sau la boieri, dacă ar fi preferat Republica Monarhiei, toți ți-ar fi răspuns …”Cum adică!? Să ne alegem unul dintre noi, ăștia, de aici!? Asta-i Republica!? …Nu, mulțumim!”

Nota B365.ro Liviu. Monarhist, jurnalist, hipster bătrân (el zice), Delta lover – și despre toate writer. Enjoy!

Cookies