10 milioane de euro, de investit în accesul mai prietenos la metrou pentru persoanele cu dizabilități. Banii provin din fonduri elvețiene

25 sept. 2024
284 afișări
10 milioane de euro, de investit în accesul mai prietenos la metrou pentru persoanele cu dizabilități. Banii provin din fonduri elvețiene
10 milioane de euro, de investit în accesul mai prietenos la metrou pentru persoanele cu dizabilități. Banii provin din fonduri elvețiene. Sursa foto: Ambasada Elveției în România/Facebook

Accesul la rețeaua de metrou din București urmează să fie îmbunătățit: se vor căuta soluții în special pentru persoanele cu dizabilități sau mobilitate redusă. Acordul a fost semnat, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Finanțelor și Ambasada Elveției în România.

Accesul la rețeaua de metrou din București va fi îmbunătățit

În cadrul acestui program de cooperare elvețiano-român, Elveția sprijină România să identifice soluții pentru îmbunătățirea accesului la metroul din București, mai ales pentru persoanele cu dizabilități și mobilitate redusă, anunță Ambasada Elveției în România într-o postare pe pagina de Facebook.

La data de 19 septembrie 2024, la sediul Ministerului Finanțelor, a fost semnat acordul specific privind „Programul de îmbunătățire a accesului la rețeaua de metrou din București”.

Contribuția elvețiană este de 9.7 milioane de franci elvețieni (circa 10 milioane de euro), iar acest program va fi derulat până în anul 2029.

Obiectivul principal al „Programului de îmbunătățire a accesului la rețeaua de metrou din București” este identificarea și implementarea soluțiilor pentru îmbunătățirea accesului la metroul din Capitală, în special pentru persoanele cu dizabilități sau mobilitate redusă.

Va fi adoptat „Principiul Accesului fără Bariere”

Printr-un studiu derulat prin program, se va examina situația actuală a rețelei de metrou și se vor propune soluții pentru îmbunătățirea și standardizarea accesului la stațiile de metrou existente, adoptând “Principiul Accesului fără Bariere” pentru a răspunde nevoilor tuturor pasagerilor și în special a celor cu mobilitate redusă, precum și măsuri pentru creșterea capacității Metrorex de a răspunde nevoilor specifice ale acestei categorii de pasageri și pentru o mai bună integrare intermodală a rețelei de metrou cu alte mijloace de transport în comun, explică sursa citată.

Ministerul Finanțelor spune că peste 500.000 de bucureșteni folosesc în fiecare zi transportul cu metroul. Printre călători sunt multe persoane cu nevoi speciale, greu deplasabile, dar care aleg călătoria în subteran, deși condițiile de transport nu sunt optime.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies