10 lucruri pe care vreau să le fac în București înainte să mă închidă (iar) Covid în casă

17 nov. 2020
7450 afișări
10 lucruri pe care vreau să le fac în București înainte să mă închidă (iar) Covid în casă

Nota b365.ro: ;-P E o listă simplă, clară, nu lungă, nici scurtă de lucruri pe care vrem musai să le facem în București. Ne-am apucat să o facem mai toți pornind de la premisa că e o probabilitate destul de mare ca, la un moment dat, Covid să ne închidă iar în casă. Acum, lista Oanei:

1.   Vreau să mai merg o dată la magazinul cu porțelanuri second hand de la Piața Muncii, de unde am produs cele mai frumoase farfurii și boluri englezești, vechi de zeci de ani. Îmi place să îmi imaginez că niște doamne în vârstă din Cotswolds au mâncat în ele trifle cu rubarbă, până când s-au plictisit, apoi au vândut farfuriile astfel încât să ajungă la diverse blonde colecționare în Europa de Est, pentru doar 20 lei kilogramul (!!!)

2. Să mănânc salată de vită în stil asiatic la Simbio, pe terasă, chiar dacă o să îmi cadă dinții din gură de frig. Salata aia este viața.

3. Să mă dau cu toate parfumurile de la Sephora, în timp ce un domn de la pază mă fugărește prin magazin urlând ‘Domnișoară, iar ați venit, de câte ori v-am zis că nu e voie?!?!’. Îmi place să creez propriile moduri de a mă distra.

4. Să duc câinele să înoate în Herăstrău. E singurul parc în care Lola poate să se arunce în apă fără să apară brusc în spatele meu doi agenți de pază  – sau, uneori, Poliția – , care să insiste să îmi dea amendă (cum se întâmplă în IOR și celelalte parcuri cu bălți). Locul preferat al câinelui este între două terase de lux, unde toată lumea e fericită, ne lasă în pace sau ne zâmbește, ba chiar, deseori, o aplaudă cum scoate mingea din apă.

5. Să cumpăr drojdie. NU POȚI SĂ ȘTII NICIODATĂ!!!

6. Să îmi vopsesc rădăcinile, ca să nu mai pățesc ca la primul lockdown, când mă dureau ochii de fiecare dată când mă uitam în oglindă.

7. Să mă duc în librării caut Într-un cămin de domnișoare de Anișoara Odeanu, cartea ‘coming-of-age’ care mi-a marcat adolescența târzie și despre care încerc să scriu de mulți ani, dar nu o mai găsesc pe a mea.

8. Să beau foarte mult cu prietenii pe o terasă sau la un restaurant sau orice mai e deschis zilele astea. În sufragerie pur și simplu nu e la fel.

9. Să merg în Piața de weekend de la Nerva Traian să cumpăr zacuscă de ghebe de la domnul-cu-zacuscă-de-ghebe, care este cea mai bună din lume, și brânză de la doamna-cu-brânză-din-Muscel, al cărei caș nu are termen de comparație.

 

10. Dar, mai ales, să nu uit să cumpăr drojdie.

Cookies