10 lucruri care mă fac fericită

25 oct. 2022
1858 Afișari
10 lucruri care mă fac fericită
Maria Coman: 10 lucruri care mă fac fericită

Teoria zice că e bine să avem la îndemână o listă cu lucrurile care ne aduc bucurie, pentru ca atunci când nu suntem în formă, când avem senzaţia că toate lucrurile merg prost şi  că nu găsim o cale mai luminoasă, mai blândă, să avem lista asta undeva și să ne amintim ce ne place. Nu, nu trebuie să fie nimic spectaculos, nu trebuie să urcăm pe Everest, nu trebuie să alergăm un maraton, e bine şi util să fie vorba despre lucruri mici, pe care le putem face oricând. Aşa că m-am gândit ce mă ajută pe mine. 

  1. Dacă e frig, să fac baie cu apă fierbinte. De fapt şi dacă nu e frig, îmi place la nebunie, mi se pare super relaxant, plus că scapi default de telefon. 
  2. Să citesc cărţi poliţiste nordice (sau în genul ăla) Sau seara, înainte de culcare, sau dimineaţa, când nu e nimeni acasă şi e linişte. 
  3. Să cumpăr flori. De obicei de sezon, mă deranjează în general amestecul anotimpurilor, dar oh, uneori e minunat să găseşti liliac sau zambile în decembrie (Să nu uitaţi că domnul de la Obor, acela cu trandafirii, a zis că în decembrie aduce primele lalele). 
  4. Să mă plimb prin parcuri sau pe străzi. Parcul meu preferat de la noi e Grădina Botanică, dar îmi place oriunde. În general în timpul săptămânii, când nu e aşa de aglomerat, dacă e pustiu cu atât mai bine. Înţeleg teoria asta cu conectarea cu natura ca idee, dar nu înţeleg de ce ne punem problema din start să ne deconectăm. Că de fapt nu e aşa, nu are cum să fie aşa. Şi în urbanizarea asta forţată, fiecare îşi găseşte locul lui. E bine şi dacă plouă, mie îmi place ploaia. Şi nu, nu mă ajută mai mult ideea de mers la mare să zicem. Pe mine mă deconectează şi oraşele mult de tot. 
  5. Să caut vacanţe. Chiar dacă nu le şi cumpăr. Să mă uit de destinaţii, hoteluri, restaurante, goodies, peisaje, experienţele altora, să mi planific măcar mental să ajung undeva. Şi să călătoresc, evident, chiar dacă nu e din categoria de făcut imediat,  tot e pe lista de bucurii, aşa că nu puteam să nu o trec. 
  6. Să  merg la teatru. Să caut bilete la teatru. Şi să le şi cumpăr, pentru că adesea mă apuc de scouting şi nu cumpăr pe loc şi pe urmă nu mai găsesc
  7. Am ajuns la 7 şi n-am zis de mâncare? Asta e uşor bizar aş spune. Aşa că mâncare. Pâine prăjită cu unt şi dulceaţă. Cartofi prăjiţi cu brânză şi pâine şi ceapă verde. Supă de pui (de la Papila). Salată boeuf. Confort food. Da, e ok ca atunci când eşti down să îţi iei ceva buuun de mâncare. Nu degeaba se vorbeşte atât despre instant gratification. Nu ciocolată la mine, culmea. Ciocolata nu e fericire pentru mine. Poate doar Cadbury cu whole nuts, dar şi aia doar la Londra. Acasă mi se pare prea mult. 
  8. Să respir. Conştient. E un new entry pe listele mele de fericire, dar mi-am dat seama că mă ajută real şi îmi schimbă perspectiva. Uneori, şi meditaţiile ghidate, dar aici depinde, nu am întotdeauna răbdare. Sunt unele care mi-au devenit familiare şi care mă ajută, dar nu am momentat deschidere pentru unele noi. Dar mă ajută să mă gândesc conştient la corpul meu şi să îi fiu recunoscătoare pentru că e cu mine (sună poate ciudat, eu dacă aş fi citit asta acum câţiva ani aş fi spus probabil că e o prostie, dar acum pentru mine funcţionează şi contează şi e lista mea, na)
  9. Să mă duc la unul dintre magazinele mele preferate. Poate la parfumuri. Sau să miros parfumurile pe care le am. 
  10. Să mă duc la manichiură. Mă duc constant, dar e o bucurie de fiecare dată când plec de acolo, căci eu îmi distrug şi acum, la 44 de ani spre 45, toate pieliţele. De ros nu îmi mai rod unghiile, dar nu sunt departe.

Să reluăm. Nu neapărat fericire, cât bucurie. Să îţi vină să zâmbeşti. Să îţi dea energie bună. Poate de aia ne şi pierdem uneori, pentru că ne gândim că lucrurile trebuie să fie mari, grandioase, importante, să fie schimbări fundamentale. Şi nu sunt, e doar o presiune pe care ne-o punem adesea chiar noi. Hai, enjoy!

Nota B365.ro: Plus enjoy Maria:

Cookies