ȘTIRI

10 frecvenţe radio, acordate radioului public. Unele dintre ele aparţineau Radio Guerilla

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să acorde stațiilor radioului public un număr de 10 frecvențe din cele 46 disponibile în FM și 9 AM, pe care urmează să le scoată la concurs. Conform legii audiovizualului, frecvențele pentru serviciul public de radio se atribuie fără concurs, iar reprezentanții radioului public au transmis CNA o solicitare pentru 35 de frecvențe, însă forul le-a acordat 10, informează paginademedia.ro.

Valentin Juncan, membru CNA, a declarat că: „Rugămintea este ca totuși să dăm dovadă de o anumită rezervă. Înțeleg, este postul național. Dacă ne manifestăm cu prea multă dărnicie, nu cred că este foarte corect față de mediul privat. Dacă vom prezenta mediului privat o listă cu resturi, nu cred că este corect. Rugămintea mea este să nu ne grăbim să fim atât de darnici.”

La rândul său, Lorand Turos, membru CNA, a propus să acorde câte o licență pentru fiecare post al Radioului public, cu excepția România Cultural și România Muzical. „În afară de aceste posturi, să le acordăm prima opțiune”, a spus Lorand Turos. Ulterior, la Antena Satelor s-a decis acordarea a unui total de trei frecvențe.

Consiliul Național al Audiovizualului va organiza în jurul date de 16 noiembrie concursul pentru acordarea celorlalte frecvențe, potrivit unei decizii pe care forul a luat-o în ședința de astăzi.

Lista frecvențelor primite astăzi de Radioul public:

Antena Satelor – frecvențele din Comănești (89 – exGuerrilla), Zalău (106,9) și Sulina (103,2 ex Guerrilla)
Radio România Actualități – Pitești – (90,7)
Radio Târgu Mureș – Târgu Mureș (96 ex Guerrilla)
Radio Cluj – Cluj (98,8)
Radio Iași – Huși (94,5)
Radio Constanța – Tulcea (93 ex Guerrilla)
Radio Craiova – Râmnicu Vâlcea (99,8)
Radio Timișoara – Petroșani (101,5)


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button