10 centre de zi deschise pentru copiii defavorizaţi din Capitală

de:
21 sept. 2011
2 afișări
10 centre de zi deschise pentru copiii defavorizaţi din Capitală

„Scopul acestor centre este prevenirea instituţionalizării copiilor de pe raza Sectorului 3 şi a abandonului şcolar prin asigurarea unei îngrijiri complete pe timpul zilei prin activităţi de tip educaţional, socializare, consiliere şi orientare socială”, informează Primăria Sectorului 3 printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, beneficiarii acestor centre sunt copiii care provin din familii cu o situaţie financiară modestă, familii monoparentale sau dezorganizate.

Centrele de zi funcţionează în cadrul şcolilor generale nr. 54, 80, 84, 87, 92, 94, 95, 112 şi 116 din Sectorul 3 şi la Centrul „Licurici”.

În cadrul acestor centre, copiii beneficiază de o masă caldă zilnică, dacă provin din familii cu situaţii financiare precare precum şi de asistenţă de specialitate în pregătirea lecţiilor, în vederea aprofundării cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de curs. Totodată, elevii pot face meditaţii gratuit în vederea susţinerii unor verificări sau examene şi pot participa la lecţii de muzică, sport şi fotografie, în afara orelor de curs.

În plus, centrele asigură consiliere psihologică pentru copii şi părinţi şi asistenţă medicală de urgenţă, în caz de necesitate.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare de la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 din Bdul. 1 Decembrie 1918 nr.12- 14 sau la numărul de telefon 0372.126.100.

Cookies