10 argumente cel mult logice care ne susțin în a fi mai buni de sărbători. Articol motivațional din părți.

25 dec. 2020
635 Afișari
10 argumente cel mult logice care ne susțin în a fi mai buni de sărbători. Articol motivațional din părți.

În aparență, a fi bun necesită voință, iar voința poate fi lejer ajutată în această perioadă a anului, și nu numai, de câteva elemente la îndemâna oricui.

N-o lungesc cu introduceri, pun direct argumente cel mult logice care ne susțin în a fi mai buni de sărbători.

1. Frigul

În primul și în primul rând, este frig. Când e frig, nu prea ai unde să te duci și, prin urmare, stai mai mult în casă, alături de cei… dragi. Stând mai mult în casă alături de cei dragi, ar fi indicat să încerci măcar să te înțelegi mai bine cu aceștia. O serie de studii și un infinit de experiențe arată că oamenii se simt mai bine când se înțeleg între ei decât atunci când nu se înțeleg între ei. De exemplu, e mai plăcut să râzi cu cineva decât să te cerți cu cineva.

2. Mâncarea

E un argument foarte bun. Omul, prin natura lui, iubește mâncarea. Din păcate pentru rasa umană, nu neapărat cele mai gustoase alimente sunt și cele mai sănătoase. Oare cum ar fi fost lumea, ce vibe ar fi avut dacă, cu cât am fi mâncat mai mult, cu atât am fi fost mai atletici? Ar fi fost, cel mai probabil, terminată demult. Dacă acum consumerismul e rege, vă dați seama, în contextul unui trup atletic bazat pe consumul a miliarde de calorii, resursele planetei erau terminate sau pe terminate deja. În fine. Să nu divaghez. Acum vreo două săptămâni jucam rummy (se citește remi) etalat. Înainte de a juca remi mâncasem, chiar mă îngâlvisem aș putea spune. Am ieșit pe locul 4 din 4 jucători, dar nu am avut nicio reacție de dezamăgire sau supărare, pentru că eram prea îngâlvit ca să mai pot avea vreo reacție. Toată energia mea se dusese pe digestie. Și am stat atunci și m-am gândit: Bă, poate Buddha de asta avea burta mare. Poate că mânca tot timpul mult ca să nu mai aibă energie pentru niciun fel de conflict. Think about it. Digerați ușor informația asta, inspirați expirați si conștientizați că, îngâlvit, nimeni nu se ceartă. Masa de Crăciun e un prilej de îngâlvire masiv, dar puteți folosi îngâlvirea ca motiv pentru detașare. Evident, detașarea se poate obține și prin muncă cu tine însuți, dar nu despre asta e vorba aici.

3. Colindele

E foarte simplu să ne folosim de colinde pentru a fi mai buni. De fiecare dată când cineva vine la voi pus pe harță, pe conflict, pe ceartă, închideți ochii și imaginați-vă că, în locul persoanei respective e Ștefan Hrușcă. Puteți să vă certați cu cineva care are chelie și părul lung în același timp? #whitewalker

4. Nașterea lui Cristos

La naștere te bucuri, sărbătorești viața, etc. Dar asta e o naștere specială, care a schimbat cursul istoriei. Și un prilej să ne simțim mai bine unde suntem. Imaginați-vă câteva secunde că sunteți în locul Mariei, mama Mântuitorului. E noapte, răcoare, sunteți într-un grajd, o serie de animale și magi vă privesc care cum poate, sunteți în travaliu, așezați pe niște fân care vă înțeapă peste tot. Pruncul se naște și, când vede atâta fân, se gândește cu siguranță că cineva va Paște la un moment dat (dar asta e altă poveste). Acum, lăsați-o pe Maria, conștientizați unde sunteți voi, în casă, centrala e pornită, internetul merge (că doar citiți acest articol), aveți mâncare să vă îngâlviți și fiți recunoscători că nu sunteți în locul Ei.

5. Bradul și cadourile

Și egourile și spiritele au, aici pe pământ, posibilitatea de a se bucura de daruri. Partea frumoasă la Crăciun e că, atât cei dominați de ego, cât și cei dominați de spirit, primesc cadouri, iar asta demonstrează cât de tolerant e Universul. Dăruiți orice, în măsura în care vă permiteți. De la un zâmbet bazat pe îngâlvire sau bucurie până la un Lamborgini Aventador SVJ cum i-a dăruit Cardi B soțului ei, deși acesta a înșelat-o cu o altă femeie cu care a și făcut sex. Așa arată iertarea, iată, ca 600.000 de coco. Așa. Și bradul e motiv de ridicare a vibrației personale, pentru că e dovada clară că îți permiți curent electric în cazul în care l-ați împodobit și cu instalație. În cazul în care nu aveți instație, bradul e dovada clară că aveți brad.

6. Moș Crăciun

Practic, ultima soluție pentru toți cei care nu au reușit să obțină un sugar daddy în restul anului.

7. E concediu

E liber. O altă serie de studii și un infinit de experiențe arată că oamenii preferă să zacă decât să muncească. Acum aveți ocazia să zaceți și ar fi păcat să nu profitați de ea ca să fiți mai buni și să o risipiți pe certuri inutile.

8. Traficul

E superb să te dai cu mașina pe 25 decembrie sau 1 ianuarie. Nu e nimeni pe drum, practic. Hai, ieșiți toți, dar toți, cu mic cu mare, și plimbați-vă cu mașinile pe străzile pustii pe care a ieșit toată lumea să se bucure de străzile pustii.

9. Sărbătorile vin..

….dar și pleacă, iar toată agitația asta se va termina în curând.

10. COVID

Pandemia asta ne-a făcut să ne gândim mai mult la sufletele noastre, să îi apreciem mai mult pe cei din jur, pentru că nu știm cât o să-i mai avem în jur. Poate că nu ar fi rău să păstrăm atitudinea asta și când va trece pandemia, deoarece oameni am fost și tot oameni vom rămâne și după ce va trece ea, iar cei din jurul nostru, și noi în jurul lor, cu toții, merităm dragoste, apreciere și recunoștință indiferent de cursul istoriei.

11. (BONUS)

Acestea fiind spuse, vă doresc “Sărbători pe pace!”. Nu uitați să fiți moderați în tot ce faceți și amintiți-vă cât de des puteți că “Doar cu răbdare nesfârșită obțineți rezultate imediate”. Să ne revedem vii! 

Tags:
Cookies