10.000 de femei din București își pot face Testul „Babeș Papanicolau”, cu doar 100 de lei. Lista condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească

17 oct. 2023
575 Afișari
10.000 de femei din București își pot face Testul „Babeș Papanicolau”, cu doar 100 de lei. Lista condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească
10.000 de femei din București își pot face Testul „Babeș Papanicolau”, cu doar 100 de lei. Lista condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească. Sursa foto: Facebook/ ASSMB

10.000 de femei din București vor putea să își facă testul „Babeș Papanicolau” cu maxim 100 de lei/persoană. Tot ce trebuie să facă este să aibă domiciliul stabil în Municipiul București și să primească trimitere de la un medic ginecolog/oncolog sau de familie.

Proiectul se va desfășura până pe data de 31 decembrie 2024

Administrația Spitalelelor și Serviciilor Medicale București le-a informat pe bucureștence, prin intermediul paginii de Facebook, că au început înscrierile în cadrul proiectului „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”, derulat de ASSMB.

Proiectul are ca scop depistarea precoce și prevenirea cancerului de col uterin, prin efectuarea Testului Babeș Papanicolau în mediu lichid, o procedură de screening pentru cancer sau alte anomalii celulare ale colulului uterin prin care acuratețea rezultatului crește exponențial.

10.000 de femei vor putea beneficia de acest serviciu din cadrul proiectului, astfel:

  • 3.000 pe anul 2023;
  • 7.000 pe anul 2024;

Femeile trebuie să aibă domiciliul stabil în Municipiul București sau viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data aplicării în proiect. Totodată, ele trebuie să aibă peste 26 de ani și să prezinte o trimitere de la medicul ginecolog/ oncolog sau de la medicul de familie.

Astfel, dacă îndeplinesc toate condițiile, ele vor putea beneficia de efectuarea unei testări Babeș Papanicolau în mediu lichid, în cuantum total de maximum 100 de lei (TVA inclus)/ beneficiară.

ASSMB a anunțat că proiectul se va desfășura până pe data de 31 decembrie 2024, iar bugetul multianual este de 1.000.000 lei (TVA inclus).

Criteriile de eligibitate pentru aplicarea în proiect se regăsesc la Articolul 5 din Reagulament, care poate fi accesat AICI, iar înscrierea de realizează prin intermediul platformei online accesibilă la același link, meniul „Înscriere în proiect”.

Toate informațiile privind procedura de implementare se regăsesc în Regulamentul proiectului, postat pe site-ul ASSMB, secțiunea Proiecte – Proiect ”Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”.

Te-ar putea interesa și:

Cookies