Primarul General al Capitalei a anunțat că au fost refăcute sistemele de irigații din parcul Ateneului, dar și din Piața Drapelului.
Noile aspersoare vor avea grijă ca gazonul să rămână verde, chiar dacă toamna dă primele semne că se instalează în oraș.
Nicușor Dan le-a transmis bucureștenilor miercuri, 1 noiembrie 2023, că sistemele de irigații din două zone importante aflate în centrul Capitalei au fost reparate. Este vorba despre aspersoarele care udă gazonul din:
Edilul a transmis că acestea nu mai funcționau de ani de zile, fiind necesară efectuare lucrărilor de reparații. Pentru ca aspectul zonei să fie unul frumos și îngrijit, și pentru a înverzi centrul orașului, în cele două spații a fost plantat gazon nou.
Pe cele două spații, a fost plantat gazon.
Iată cum arată zonele la acest moment:
De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a transmis oamenilor că în perioada următoare, vor începe lucrările pentru refacerea aleilor din parcul Ateneului. De ele urmează să se ocupe Administrația Lacul, Parcuri, Agrement București (ALPAB), instituție din subordinea PMB.
La acest moment, respectivele alei se află într-un stadiu avansat de degradare, fiind pline de gropi și de crăpături.
Toți am auzit cel puțin o dată celebra zicală, care, chiar dacă pare doar o legendă urbană, face parte din istoria construcției simbol din București.
Numele „Ateneul Român” a aparținut inițial unei societăți înființată la Iași. Printre membrii săi fondatori s-au numărat:
Pentru realizare efectivă a clădirii impunătoare pe care o cunosc toți locuitorii orașului s-a apelat la o lozincă. Aceasta a devenit celebră la vremea respectivă, rămânând în mințile oamenilor ca lozinca „Dați un leu pentru Ateneu”.
Clădirea a fost realizat de arhitectul francez Albert Galeron, care cu doar câțiva ani în urmă realizase pe Calea Victoriei sediul Băncii Naționale a României, bancă ce și-a declarat falimentul în momentul în care a primit nota de plată pentru luxosul sediu.
Acesta a fost asistat de o serie de arhitecți români de renume: Grigore Cerchez, Constantin Olănescu, Ion Mincu și Ion Gr. Cantacuzino.
Piatra de temelie a Ateneului Român a fost pusă la data de 26 octombrie 1886, aici ținându-se diverse conferințe cu toate că respectiva construcție nu era finalizată. Deși nu era complet gata nici anul următor, conferințele culturale continuă din primăvară după o prelegere prin care Escaru își exprimă regretul cu privire la întârzierea inaugurării.