1 milion de euro, cadou de Crăciun pentru Sorin Oprescu, pentru renovarea aleilor din cimitire

de:
20 nov. 2015
0 Afișari
1 milion de euro, cadou de Crăciun pentru Sorin Oprescu, pentru renovarea aleilor din cimitire

Astfel, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun din 2014, membrii rețelei primarului suspendat al Capitalei i-au promis acestuia 1 milion de euro, dacă aprobă lucrări de renovare a aleilor din cimitirele Capitalei. Primarul a fost de acord.

Întâlnirile dintre inculpaţii în dosar au avut loc la Viena, potrivit rechizitoriului. 

Atât Sorin Oprescu, cât și membrii rețelei create în jurul său au petrecut Crăciunul din 2014 la Viena. Nu împreună, însă, ci separat. Excursia nu a fost în zadar, concretizându-se printr-o înțelegere de aprobare a unor lucrări de renovare a aleilor din cimitirele Capitalei, contra unui comision de 1 milion de euro, pentru Sorin Oprescu. Acoliții s-au sfătuit, înainte ca șeful Administrației Cimitirelor, Bogdan Cornel Popa, să îi facă propunerea primarului general al Capitalei, notează profit.ro.

„În plus, înainte de sărbătorile de Crăciun din anul 2014, martorii denunțători, POPA BOGDAN CORNEL, ALBU ROMEO, „Grenadă” și alții au plecat la Viena. Anterior, la cererea lui POPA BOGDAN CORNEL, (…) a făcut o estimare de preț pentru lucrările de reparații ale aleilor din cimitirele. În timp ce se aflau la Viena, POPA BOGDAN CORNEL le-a spus martorilor denunțători că trebuie să se întâlnească cu OPRESCU SORIN MIRCEA pentru a discuta, printre altele, de lucrările de reparare a aleilor din cimitire. Același inculpat a întrebat martorii denunțători dacă suma de 1.000.000 euro ar fi potrivită să i-o propună lui OPRESCU SORIN MIRCEA ca să fie de acord cu aceste lucrări și cu alocarea fondurilor solicitate. În cursul după-amiezii din a doua zi de vizita, POPA BOGDAN CORNEL s-a despărțit de grup, ca să se întâlnească cu OPRESCU SORIN MIRCEA, la întoarcere comunicându-le că acesta din urmă a fost de acord, astfel că va demara procedura de achiziție publică”, se notează în rechizitoriul prin care Sorin Oprescu a fost trimis în judecată.

Procurorii notează că primarul general a aprobat, la începutul anului 2015, contractul de renovare a aleilor din cimitirele Capitalei, în valoare de 74,4 milioane lei.

Sorin Oprescu şi cei opt membri ai reţelei au fost trimişi în judecată de DNA, în cursul zilei de vineri.

Cookies