1 IUNIE, ZIUA COPILULUI: Luna copiilor la Opera Națională București

de:
29 mai 2014
0 Afișari
1 IUNIE, ZIUA COPILULUI: Luna copiilor la Opera Națională București

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI: Astfel, programul debutează duminică, 1 iunie, cu două tururi ghidate interactive ale Operei Naționale București, care vor avea loc începând cu ora 10.00, respectiv ora 11.00. O incursiune în partea nevăzută a Teatrului, în culise, activitatea le oferă participanților posibilitatea de a descoperi o latură inedită a Operei Naționale București, dar și de a dobândi o serie de cunoștințe despre istoria instituției, precum și despre specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol. Participarea la tururile ghidate interactive este liberă, în baza confirmării prealabile din partea organizatorilor.

Evenimentele prilejuite de Ziua Copilului continuă marți, 3 iunie, ora 16.00, cu „Eco motive pe portative”, un concert susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București în Foaierul mare al instituției. Un colaj de texte și muzică pe tema naturii, reunind creațiile poeților George Topârceanu, Otilia Cazimir sau Elena Farago, concertul este realizat sub îndrumarea și bagheta dirijoarei Smaranda Morgovan. Biletele sunt disponibile pe site-ul tickets.operanb.ro.

Cel de-al doilea spectacol realizat pentru cei mici și cu participarea acestora este „Magazinul de Păpuși”, o producție a Studioului de Balet pentru Copii din cadrul Operei Naționale București. Organizat anual, de peste două decenii, spectacolul se desfășoară în mod tradițional în preajma zilei de 1 iunie, oferindu-le spectatorilor bucuria de a urmări unele dintre cele mai frumoase fragmente din repertoriul dansului clasic, dar și fragmente de dans modern, în interpretarea tinerilor talentați care studiază sub îndrumarea balerinei Magdalena Rovinescu. Anul acesta „Magazinul de păpuși” are loc marți, 10 iunie, ora 19.00, în Sala Mare. Biletele sunt disponibile pe site-ul tickets.operanb.ro.

Programul lunii iunie este completat de o serie de ateliere de creativitate pentru copii de vârstă preșcolară, organizate în week-end, la Studioul pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București. Atelierele se desfășoară în parelel cu un spectacol, ca serviciu conex oferit părinților care doresc să vină la Operă împreună cu copiii lor, aceștia din urmă fiind implicați în acest interval într-o serie de activități cultural-educaționale. Aceste ateliere nu vizează doar facilitarea accesului părinților la spectacol, ci și educarea și formarea copiilor prin intermediul unor ateliere, jocuri și povești care, prin diverse maniere de exprimare artistică, le vor stimula creativitatea și fantezia. Biletele sunt disponibile pe site-ul tickets.operanb.ro.

Pentru participarea la tururile ghidate organizate duminică, 1 iunie, rezervările se pot face la numarul de telefon 0743.263.446 sau la adresa de e-mail [email protected].

Cookies