1 IUNIE. Unde puteţi merge cu micuţii de ZIUA COPILULUI. Evenimente organizate în Bucureşti

de:
31 mai 2016
0 Afișari
1 IUNIE. Unde puteţi merge cu micuţii de ZIUA COPILULUI. Evenimente organizate în Bucureşti

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează miercuri, 01 iunie, Ziua Porţilor Deschise, eveniment care se va desfăşura între orele 08.00 – 13.00, la care participanţii vor putea vedea atât activitatea structurilor din instituţiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea. Sala de videoconferinţe va fi deschisă publicului, în timp ce în parcarea instituţiei copiii vor putea urmări exerciţii ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor şi demonstraţii ale câinilor special antrenaţi pentru intervenţii. Tot în parcare vor fi expuse şi două elicoptere, unul SMURD şi unul de poliţie.

DETALII AICI Ministerul de Interne va organiza un eveniment special pentru copii miercuri, 1 iunie

GRĂDINA ZOOLOGICĂ

Primăria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Gradina Zoologica, organizeaza miercuri, 1 iunie, o serie de activitati educative pentru a sarbatori Ziua Internationala a Copilului dar si Ziua Mondiala a Mediului.
Scopul acestor activitati este promovarea in randul tinerei generatii a unor comportamente responsabile fata de natura.

In acest sens, copiii si adolescentii cu varsta de pana la 18 ani vor avea acces gratuit in incinta Gradinii Zoologice.

Programul de desfasurare al evenimentului:

Orele 11:00-12:00 – Concurs de decorare a ghivecelor „Recicleaza si infrumuseteaza”

• Orele 12:00-13:00 – Concurs de sarituri in lungime „Mici la stat, mari la salt”

• Orele 10:00-14:00 – Activitati de creatie – desen in acuarele si creioane colorate

MUZEUL ANTIPA

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea intrarea liberă. Muzeul va fi deschis între orele 10.00 – 20.00 pentru expoziţia permanentă. Participanţii vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colecţiilor Muzeului. Copiii vor afla informaţii distractive despre biodiversitatea României, dar şi despre fauna mondială, originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane. Anul acesta, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama. Proiectul atrage atenţia publicului asupra consecinţelor tăierii ilegale de păduri, potrivit unui comunicat al Muzeului.

DETALII AICI Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită copiii cu vârste de până la 18 ani să viziteze gratuit muzeul. 

PARCUL DIN MOGOŞOAIA

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov organizează, miercuri, Ziua Porților Deschise în Parcul Nou din localitatea Mogoșoaia, începând cu ora 11,00, unde invitați vor fi copiii instituționalizați în două centre de pe raza județului.

Activitatea are drept scop informarea copiilor cu privire la activitățile importante derulate la nivelul Poliției Române pentru asigurarea unui climat de liniște publică și familiarizarea acestora cu specificul și istoricul instituției.

Activitățile desfășurate vor consta în prezentarea unei autospeciale și a unei motociclete din dotarea Poliției Rutiere, a echipamentului, armamentului, precum și a mijloacelor de protecție individuală și balistică, a truselor criminalistice din autolaboratorul pentru amprentare, relevare și ridicarea urmelor papilare și prezentarea a trei câini de urmă și patrulare.

MUZEUL COTROCENI

Muzeul Naţional Cotroceni sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului prin organizarea unor manifestări care aduc în prim plan preocupările copiilor, pasiunile, dorinţa de a-şi dezvolta personalitatea.

Muzeul Naţional Cotroceni, în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, organizează următoarele evenimente:

– expoziţie de pictură „Cotroceni pentru copii” a elevilor din clasele V – XII – compoziţie cu personaje, natură statică, peisaje şi icoane pe sticlă deschisă în perioada 25 mai- 1 iunie 2016.
Expoziţia deschisă pe simeza holului Salonului Cerchez, reuneşte un număr de 50 de lucrări în tempera şi pictură pe sticlă ce aparţin tinerelor talente ale Liceului „Nicolae Tonitza” din Bucureşti.
– 1 Iunie – atelier de pictură organizat în grădină a Palatului Cotroceni, susţinut de elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

PARCUL ALEXANDRU IOAN CUZA

De 1 iunie, „Ziua internațională a copilului”, Parcul Al. Ioan Cuza va fi gazda unui maraton de peste zece ore de distracție și bucurie în familie, în cadrul evenimentului „Copiii colorează viața”, organizat de Itsy Bitsy, alături de Primăria Sectorului 3.

Întregul eveniment este dedicat copiilor, alături de părinți, astfel că, de dimineață și până seara, pe aleile parcului se vor desfășura peste 50 de ateliere distractive. Cele mai iubite jocuri ale copilăriei, concursuri, premii, expoziții, muzica și dansul, vor transforma ziua copilului într-un adevărat festival. Peste 200 de copii vor cânta și dansa pe scenă, alături de Itsy, Bitsy și Zăpă, care pregătesc de asemenea zeci de alte surprize.

Pe scenă vor mai urca Oana Sârbu, care lansează în premieră noul său album de muzică pentru copii „Sunt șic”, Gabriel Cotabiță, care va cânta alături de grupul Miniton, dar și actrița Crina Zvoboda, care va oferi un moment interactiv de ventrilocie.

„Ateliere cu lipici pentru mămici și pitici” vor avea loc în Foișorul de lemn, începând cu ora 10:00, unde nouă dintre cele mai cunoscute bloggerițe în materie de parenting vor discuta cu mamele despre cum să crească un copil fericit și sănătos, fărăsă se sacrifice.

Expoziţie de desene, poze la minut, ateliere de robotică, jocurile copilăriei părinţilor, jocuri şi activităţi în limba engleză, atelier „Ora de net”cu Salvaţi copiii, concursuri de împletit părul, poze cu mascota Mickey Mouse, gimnastică pentru bebeluşi cu kinetoterapeuţi, face painting, Muzeul jucăriilor, atelier de confecţionat brăţări, desene pe asfalt şi ateliere creative, dar și atelierul de gătit „străbucate”sunt doar câteva dintre activitățile la care cei mici pot participa de ziua lor, în Parcul Al. Ioan Cuza.

PARCUL LUMEA COPIILOR

În Parcul Lumea Copiilor, cei mici sunt aşteptaţi la Târgul de Ziua Copiilor,unde se vor putea bucura de trenuleţe, tobogane, castele gonflabile şi activităţi recreative şi culturale, pe fundalul unor spectacole şi concerte susţinute în aer liber, scrie Mediafax.

BOOKFEST JUNIOR

Începând cu orele 17.00, copiii sunt aşteptaţi la standul Israel din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în Pavilionul C4 Romexpo, la un program special de desenat şi colorat. În curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria Bookfest va fi organizat un program de desene cu creta pe asfalt.

PARCUL BAZILESCU

Cei mici sunt aşteptaţi, începând cu orele 18.00, în Parcul Bazilescu pentru o reprezentaţie cu actori care vor pune în scenă basme.

CONCERT SPECIAL LA SALA RADIO

Ziua Copilului se va încheia printr-un concert special la Sala Radio, începând cu orele 19.00, unde vor urca pe scenă Orchestra de Radio şi Corul de Copii Radio, dirijate de Voicu Popescu, alături de invitata specială a serii, violonista Maria Marica, laureată a numeroase competiţii internaţionale.

MUZEUL SATULUI

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sărbătoreşte Ziua internaţională a copilului, în perioada 1 – 5 iunie, cei mici fiind aşteptaţi să petreacă momente de neuitat în ambianţa specială a „satului de la şosea”.

Cookies