1 DECEMBRIE Fanfară, defilare cu drapel şi cântece patriotice de ZIUA NAŢIONALĂ, în parcul IOR

de:
28 nov. 2018
5 Afișari
1 DECEMBRIE Fanfară, defilare cu drapel şi cântece patriotice de ZIUA NAŢIONALĂ, în parcul IOR

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să sărbătorească împreună, și în acest an, Ziua Națională a României, în Parcul Al.I. Cuza, sub genericul „100 și La mulți ani!”. Evenimentul festiv, organizat de primărie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, este un prilej de mare bucurie, dar și de emoție pentru toți românii. Acesta se încadrează în seria de manifestări cultural-artistice dedicate Centenarului Marii Uniri.

Programul cultural-artistic va avea loc în Parcul Al. I. Cuza și va începe la ora 18.00, la statuia domnitorului, urmând să se desfașoare apoi pe scena montată cu acest prilej în capătul aleii principale. Alegerea acestui loc este motivată de încărcătura simbolică a zilei, dar și de dorința de a marca două evenimente de o importanță majoră pentru istoria neamului românesc: Unirea Mică din 1859 și Marea Unire de la 1918, cu atât mai mult cu cât în anul 2019 se împlinesc 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Momentul solemn al evenimentului va fi realizat de Fanfara Angely’s, dirijor Marius Firca. Fanfara va străbate aleea în pași de defilare, iar programul artistic va include Imnul României, precum și marșuri militare și suite folclorice. Ansamblul „Rapsodia Carpaților” va prezenta dansuri inspirate din toate zonele geografice ale României – Moldova, Ardeal, Muntenia, Oltenia, Maramureș, Banat, Oaș, care vor pune în valoare tradițiile și obiceiurile de odinioară.

Evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu un spectacol în interpretarea muzicală semnată de Alexandra Fits – voce & Mariano Castro – pian, alături de Orchestra Camerală (compusă din cvartet de coarde, cvartet de suflători, contrabas, percuție – muzicieni ai Filarmonicilor Brașov, Ploiești, București) și „tradus în imagini” de Mariana Pachiș – ilustrație grafică animată în timp real – sand art. Evenimentul va fi prezentat de actorul Dragoș Silivestru.

Accesul publicului la întregul eveniment este liber.

Manifestările organizate de Primăria Sectorului 3 de Ziua Națională vor deschide seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă în Sectorul 3, care cuprinde evenimente dedicate Crăciunului, în Parcul Al.I. Cuza, și tradiționalul Revelion tematic din Sectorul 3, ce se va desfășura în acest an sub conceptul „Liberi sub cerul liber – 3 decenii de libertate”, în Parcul Titan.

Tot cu ocazia Zilei Naționale, în Parcul Al. I. Cuza, între orele 8.00-15.00, se va desfășura „Maratonul 1 Decembrie”. Competiția este parte din proiectul „România 100 – Educație prin Mișcare”, finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri publice nerambursabile acordate de la bugetul local. Locuitori ai Sectorului 3, antrenați special pentru acest maraton în perioada 16 octombrie-27 noiembrie, se vor alinia pe 1 Decembrie la start pentru una dintre probele alese: 42,2 km, semimaraton – 21,1 km, cursa – 11,1 km, cursa fotoliilor rulante – 3,2 km și cursa cetățenilor Sectorului 3 – 3,6 km.

Prin acest proiect susținut de Asociația Elite Running tinerii și persoanele cu viață sedentară din Sectorul 3 sunt mobilizați să participe la activități sportive în scopul îmbunătățirii stilului de viață, menținerii sănătății și creșterii încrederii în sine.

Cookies