ARHIVA B365

1 DECEMBRIE 2016, Ziua Naţională a României. Google, logo special pentru românii de pretutindeni

1  DECEMBRIE 2016, Ziua Naţională a României. În anul 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).

Jucătoarea de tenis Simona Halep va participa la Parada de 1 decembrie cu ocazia Zilei Naţionale a României, joi, de la ora 11:00, la Piaţa Arcul de Triumf, potrivit unui comunicat.

Ziua Naţională. Peste 8.400 de poliţişti vor fi la datorie de 1 decembrie, între care peste 2.200 vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările publice şi la ceremoniile pentru depuneri de coroane de flori cu ocazia Zilei Naţionale a României.

1  DECEMBRIE 2016, Ziua Naţională a României.  Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), cu ocazia evenimentelor desfăşurate de Ziua Naţională a României, la care se preconizează participarea unui public numeros, la nivelul întregii ţări vor acţiona 8.486 de poliţişti, dintre care 2.248 vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la evenimente. La numărul poliţiştilor se adaugă şi 3.560 de autospeciale.

Astfel, 3.514 patrule de siguranţă publică, dintre care 678 pedestre şi 2.836 auto, vor acţiona pe 1 decembrie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Din totalul poliţiştilor care se vor afla în misiune, 5.204 sunt de ordine publică, 1.411 poliţişti rutieri, în timp ce 1.711 fac parte din alte structuri.

Ziua Naţională. „Între orele 04:00 – 16:00, va fi închisă total circulaţia (gradual, în funcţie de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă) pe şoseaua Kiseleff între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, precum şi a străzilor adiacente, pe bulevardul Al. Constantinescu, între bulevardul Mărăşti şi Arcul de Triumf, bulevardul Mareşal Averescu între bulevardul Mărăşti şi Arcul de Triumf, bulevardul Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle şi pe strada Ion Mincu între bulevardul Aviatorilor şi bulevardul Ion Mihalache”, se arată în comunicat.

Între orele 06.00 – 16.00, se va restricţiona traficul rutier pe banda I de circulaţie pe bulevardul Aviatorilor, dinspre bulevardul Beijing către strada Arh. I. Mincu şi la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre strada Arh. I. Mincu către bilevardul Beijing.

1  DECEMBRIE 2016, Ziua Naţională a României.  De asemenea, traficul rutier va fi restricţionat temporar, joi, pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Mărăşti şi strada Clucerului, pe durata deplasării tehnicii, cât şi în pasajul de la Piaţa Presei Libere, pe sensul de deplasare către Piaţa Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piaţa Montreal.

„Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe 123 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 262 de staţii şi triaje de cale ferată. De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 23 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre”, se arată în comunicat.

Traficul rutier va fi restricţionat în Capitală, joi, pentru organizarea şi desfăşurarea paradei militare cu ocazia Zilei Naţionale a României, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale.

Traficul rutier a fost restricţionat, miercuri, pentru amplasarea tribunelor în Piaţa Arcul de Triumf, pe banda I pe strada A. Constantinescu către Mănăstirea Caşin şi pe şoseaua Kiseleff , banda I, pe sensul de mers Piaţa Presei – Piaţa Arcul de Triumf, precum şi pe banda I, în Piaţa Arcul de Triumf pe sensul Piaţa Presei Libere, potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

1  DECEMBRIE 2016, Ziua Naţională a României.  Începând cu orele 22.00, staţionarea autovehiculelor pe Aleea Pescăruş între Intrarea Pescăruş si Restaurant Pescăruş, cât şi în alveolele de pe şoseaua Kiseleff , în zona Monumentului Infanteriei, va fi interzisă.

Totodată, joi, 1 decembrie, cu ocazia desfăşurării paradei militare cu ocazia Zilei Naţionale a României, circulaţia va fi închisă, între orele 04.00 – 16.00, pe axul central al şoselei P. Kiseleff şi banda I de circulaţie, pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf şi banda I pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Piaţa Presei Libere către Fântâna Mioriţa, precum şi banda IV pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Fântâna Mioriţa către Piaţa Presei Libere.

1  DECEMBRIE 2016, Ziua Naţională a României. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button