1.700 de locuri de parcare s-ar putea elibera în sectorul 6. Sunt vizați proprietarii de mașini cu ITP sau RCA expirate

22 dec. 2022
3156 Afișari
1.700 de locuri de parcare s-ar putea elibera în sectorul 6. Sunt vizați proprietarii de mașini cu ITP sau RCA expirate

Proprietarii de mașini din Sectorul 6 își pierd locul de parcare dacă le-au expirat ITP și/sau RCA, anunță primăria Sectorului 6. Atenționarea vine după ce 323 de șoferi și-au pierdut deja locul, deși au plătit pentru acesta.

În baza unor protocoale încheiate în iunie, cu Registrul Auto Român (RAR) și Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Administrația Comercială Sector6 (ACS6) și-a interconectat baza de date cu cele două instituții.

Astfel că pentru orice autoturism care nu mai are ITP și/sau RCA se pierde locul de parcare, conform obligației asumate de către șoferul care a semnat contractul de închiriere cu ACS6.

Timpul avut la dispoziție pentru reînnoirea documentelor, obligatorii pentru circulația pe drumurile publice, este de 15 zile.

Până acum, în urma verificărilor, au fost emise 1.700 de somații, pentru cei care, deși dețineau un loc de parcare în Sectorul 6, ITP-ul nu mai era valabil. 323 nu au respectat termenul, astfel că le-au fost reziliate contractele.

”Domeniul public nu este depozit de mașini! Șoferii care folosesc mașinile au prioritate în a ocupa unul din spațiile marcate. ”, a subliniat administrația locală din Sectorul 6.

Închirierea şi dreptul de utilizare a locului de parcare au valabilitate pe parcursul unui întreg an calendaristic, până la data de 31 decembrie. Prelungirea contractului va putea fi efectuată în intervalul: 1 ianuarie – 31 martie a anului prin plata taxei aferenta și întrunirea conditiilor cumulative.

Îți recomandăm și:

Cookies