1.700 de firme din Capitală vor fi premiate de Camera de Comerţ

de:
26 oct. 2010
0 Afișari
1.700 de firme din Capitală vor fi premiate de Camera de Comerţ

Potrivit organizatorilor, din cele 136.484 de firme care au depus bilanţul pentru anul 2009, au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru a intra la evaluare 30.266 de societăţi. Dintre acestea, în primele zece poziţii din top vor intra doar 1.683 de companii, adică 1,2 procente din total. Numărul firmelor de top este în creştere cu 20 de unităţi faţă de ediţia precedentă.

„Performanţele celor aflaţi în top la această ediţie sunt cu atât mai meritorii cu cât au fost răsplătite rezultatele obţinute în 2009, an extrem de dificil pentru România. Dacă anul 2008 a fost un an negru pentru cele mai mari pieţe financiare ale lumii, anul trecut a fost marcat de mutaţii semnificative în ceea ce priveşte cererea şi oferta, de creşterea unor economii şi decăderea alatora. Premiem rezultatele obţinute de firmele ai căror manageri au dovedit că au viziune şi pentru care noţiuni precum cea de managementul riscului au ieşit demult din sfera teoreticului, a dicţionarului de termeni economici”, a declarat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Municipiului Bucureşti.

Conform metodologiei de evaluare, pentru a putea fi declarate admise în Top, societăţile din Capitală ar fi trebuit să aibă cel puţin un angajat anul trecut, să fi obţinut profit şi să nu fi înregistrat datorii la stat. În plus, agenţii economici au fost obligaţi să obţină o cifră de afaceri de cel puîin 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor, respectiv minim 250.000 de lei în cazul celorlalte societăţi. Companiile participante au fost grupate în şase domenii mari de activitate, respectiv cercetare-dezvoltare şi high tech, industrie, construcţii, servicii, comerţ şi turism şi agricultură, pescuit şi piscicultură.

Începând din acest an, Colegiul de Conducere a CCI a decis să decerneze premii şi unor persoane din afara sistemului cameral. Astfel, Trofeul Hermes va reveni ministrului culturii şi patrimoniului naţional, Kelemen Hunor. CCI va premia pentru al treilea an consecutiv şi companiile bucureştene preocupate de calitatea mediului şi care utilizează tehnologii nepoluante. Capacitatea de inovare a oamneilor de afaceri bucureşteni va fi răsplătită, pentru al zecelea an consecutiv, cu Trofeul creativităţii ce va fi decernat în baza datelor de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Cookies