1.500 de taxiuri vor bloca zona Parlamentului, marţi şi miercuri

1.500 de taxiuri vor bloca zona Parlamentului, marţi şi miercuri

Un număr de 1.500 de taxiuri autorizate şi 2.000 de angajaţi vor protesta, marţi şi miercuri, între orele 10 şi 14, în faţa Parlamentului, pentru a pune capăt pirateriei în serviciul de taxi şi transport de 8+1 locuri, informează, luni, COTAR.

„Am cerut aprobare pentru 7.000 de maşini, dar nu s-au aprobat decât 1.500, dar credem ca vor participa toate taxiurile autorizate din Bucureşti”, precizează COTAR în comunicat.

Lista de revendicări ale protestatarilor vizează eliminarea activităţilor ilegale (piraterie) de către organele abilitate, aceştia propunând ca fiecare taximetrist autorizat să execute această activitate numai şi numai pe raza şi localitatea de autorizare, introducerea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor a votării modificărilor Legii 38 /2003, care reglementează, mai clar şi mai explicit, activitatea de taximetrie.

„Dacă acest act normativ nu va fi aprobat în forma supusă votului Camerei Deputaţilor, organizaţiile patronale vor trece la măsuri de protest mai dure, prin organizarea la nivel naţional a protestelor împotriva celor care vor da un vot politic care să ducă la haos în activitatea noastră”, a precizat preşedintele COTAR.