ARHIVA B365

1,5 mil. lei,aruncaţi pe Apa Sâmbetei de Primăria Capitalei: Chioşcurile informative nu funcţionează

Cele 33 de infochioscuri din Bucuresti, pentru care Primaria a platit circa 1,5 milioane de lei, nu sunt functionale nici pana in prezent, desi au trecut aproximativ 4 ani de cand au fost puse pe strada. Reprezentantii municipalitatii spun ca initial acestea nu au fost bransate la curent, iar dupa ce s-a rezolvat aceasta situatie ele au fost vandalizate, in final functionand doar cateva luni in 2012. In momentul de fata sunt din nou in procedura de rebransare, urmand sa fie puse in functiune in viitorul apropiat. Infochioscurile ar fi trebuit puse in functiune inca din 2007, noteaza HotNews.ro.

Primaria Capitalei a decis in 2006 sa achizitioneze 100 de infochioscuri care ar fi urmat sa compuna Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetatenilor, termenul de implementare al proiectului fiind 2007. Acest termen nu a fost respectat, Primaria Capitalei incepand amplasarea lor abia la sfarsitul anului 2010, pana in prezent fiind pe strazile Capitalei 33 de infochioscuri.

La aceste infochioscuri cetatenii ar trebui sa afle, cu o simpla atingere a ecranului, informatii administrative, harti, trasee turistice, transport public.

Din 2010 pana in 2012, infochioscurile nu au functionat pe motiv ca nu au fost bransate la reteaua de electricitate, o parte dintre ele fiind vandalizate si servind drept panouri de afisaj publicitar sau find mazgaliate cu graffiti. In 2012, cand au fost bransate la reteau de electricitate, au functionat doar cateva luni, potrivit reprezentantilor minicipalitatii fiind vandalizate. In plus, acestea nu aveau o versiune in limba engleza pentru turisti.

Pentru cele 100 de chioscuri, Primaria Capitalei ar urma sa plateasca circa 6,3 milioane de lei fara TVA, potrivit contractului incheiat cu firma UTI. „Pana astazi s-au platit numai 1.428.730,27 lei fara TVA. Contractul este in derulare, urmand ca in functie de alocarile bugetare viitoare sa fie continuat”, se arata in raspunsul municipalitatii remis HotNews.ro.

Citeşte şi: Infochioșcurile din Capitală zac nebranșate și prăfuite. Unul singur este funcțional

                 10 panouri LED și 10 infochioșcuri vor apărea în marile intersecții din București. VEZI UNDE


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button