3.200 de turişti au văzut Capitala din autobuzele supraetajate

de:
08 aug. 2011
1 Afișari
3.200 de turişti au văzut Capitala din autobuzele supraetajate

De la introducerea autobuzelor turistice, pe 28 iulie, şi până în seara zilei de 7 august, 3.200 de persoane au călătorit pe traseul Bucharest City Tour. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a încasat de pe urma acestora 75.000 lei (17.700 euro). „Am înregistrat deja o cotă de profit de 7%”, a precizat pentru B365.ro, Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al RATB.

De luni, în autobuzele turistice vor fi disponibile şi broşuri de informare în limba engleză, iar în câteva zile vor fi introduse şi ghiduri electronice în limbile română şi engleză. „Turiştii vor primi căşti la intrarea în autobuz, pe care le vor putea conecta la ghidul electronic. După ce vor asculta informaţiile privind obiectivele turistice de pe traseu, la coborârea din autobuz vor trebui să returneze căştile”, a mai spus Constantin Tobescu.

Cele patru autobuze supraetajate au fost închiriate de la Primăria Constanţa pentru o perioadă de trei luni contra sumei de 60.000 euro.

Autobuzele circulă pe un singur traseu cu lungimea de circa 15 kilometri, în centrul Capitalei, zilnic, în intervalul orar 10.00-22.00. Cele 14 staţii pot fi parcurse în 50 de minute.

Traseul noii linii Bucharest City Tour se desfăşoară în jurul punctelor de interes turistic din Bucureşti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Autobuzele opresc în staţiile RATB existente, precum şi în altele patru noi: Piaţa Victoriei – Muzeul Antipa, Calea Victoriei – Palatul CEC, Calea Victoriei – Biserica Creţulescu, Piaţa Charles de Gaulle – acces metrou Aviatorilor.

Călătorii plătesc pentru un bilet 25 de lei în cazul adulţilor, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria va fi gratuită dacă sunt însoţiţi de un părinte. Tichetele de călătorie se pot achiziţiona atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât şi din autobuze, având valabilitate de 24 de ore.

Cookies