1,1 miliarde lei, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în nordul Capitalei

de:
11 iun. 2014
7 Afișari
1,1 miliarde lei, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în nordul Capitalei

Municipalitatea va plăti peste 1,1 miliarde de lei pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi drum în zona de nord a Municipiului Bucureşti, delimitată de Şos. Odăi-Şos Bucureşti – Ploieşti, Str. Jandarmeriei, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti – Târgovişte, din Sectorul 1. Din cei 1,106 miliarde lei, cât reprezintă valoarea totală a investiţiei în acest obiectiv, peste 968 milioane lei reprezintă lucrările de construcţii şi montaj. Durata estimată de realizare a investiţiei este de 14 luni.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Extinderea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi drum în zona de nord a municipiului Bucureşti, delimitată de Şos. Odăi – Şos. Bucureşti – Ploieşti, Str. Jandarmeriei, Şos. Gh. Ionescu – Siseşti, Şos. Bucureşti – Tărgovişte, sector 1″ a fost propus de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi aprobat în ultima şedinţă de îndată a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, organizată la finele lunii mai.

„În prezent nu există reţele de alimentare cu apă şi canalizare sau drumuri care să deservească Zona de Nord în conformitate cu intenţia de dezvoltare aprobată prin PUZ-ul din 30.01.2014 pentru circa 62.624 locuitori şi o suprafaţă totală de 29 ha.

Lipsa unui sistem edilitar apă-canal în zonă poate contribui la periclitarea stării de sănătate a populaţiei din zonă şi la apariţia unor factori de poluare a mediului. Locuitorii zonei, în lipsa unui sistem adecvat de alimentare cu apă ar fi forţaţi să folosească apa din pânza freatică prin intermediul fântânilor şi instalaţiilor improvizate, apă care în multe părţi ale zonei prezintă frecvente depăşiri ale concentraţiei maxime admise de fier, nitraţi, clor, amoniu, precum şi valori ridicate ale indicatorului de duritate totală. În plus, apa din prima pânză freatică poate fi infestată cu apele uzate menajere deversate necorespunzător.

Studiul de fezabilitate „Extinderea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi drum în zona de nord a Municipiului Bucureşti, delimitată de Şos. Odăi-Şos Bucureşti – Ploieşti, Str. Jandarmeriei, Şos. Gh. Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti – Târgovişte, din sector 1” propune realizarea următoarelor lucrări:

– extindere reţele de alimentare cu apă în lungime de 84.575 m

– extindere reţele de canalizare menajeră în lungime de 60.116 m

– extindere reţele de canalizare pluvială în lungime de 67.093 m

– modernizare sistem rutier în lungime de 73.476 m”, se precizează în expunerea de motive semnată de primarul general.

Finanţarea investiţiei pentru acest obiectiv se va face din alocaţii de la bugetul local al PMB şi/sau credite interne/externe, alte surse de finanţare acordate de Uniunea Europeană.

Mai multe detalii despre acest proiect găsiţi AICI.

Cookies