1.000.000 de ţigări de CONTRABANDĂ, descoperite la Bucureşti

de:
24 feb. 2016
0 Afișari
1.000.000 de ţigări de CONTRABANDĂ, descoperite la Bucureşti

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat faptul că bănuiţii, în perioada august 2015 – ianuarie 2016, au comercializat pe raza sectorului 5 o cantitate de peste 1.000.000 de ţigarete, fără respectarea prevederilor legale în domeniu.

Astfel, persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 5, reţinându-se în sarcina acestora comercializarea de ţigarete în mod illicit, în valoare de aproximativ 250.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, cinci persoane aflându-se în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies