🐕‍🦺Negruțu’ cu bandană roșie, cățelul rătăcit pentru care s-au mobilizat sute de bucureșteni. Mare bucurie printre prietenii Parcului IOR când a ajuns cu bine acasă, la stăpân❤️

24 feb. 2024
20351 Afișari
🐕‍🦺Negruțu' cu bandană roșie, cățelul rătăcit pentru care s-au mobilizat sute de bucureșteni. Mare bucurie printre prietenii Parcului IOR când a ajuns cu bine acasă, la stăpân❤️
🐕‍🦺Negruțu cu bandană roșie, cățelul rătăcit pentru care s-au mobilizat sute de bucureșteni | Sursa foto: Prietenii Parcului IOR / Facebook

Printre multele lucruri  grozave care se întâmplă în fiecare zi în București, unul absolut încântător este grija pe care o poartă animalelor atât de mulți oameni.

Negruțu cu bandană roșie, un cățel rătăcit în IOR

Se rătăcește un cățel pe străzi? Pleacă un motan de-acasă cu treburi de primăvară și nu se mai întoarce cu zilele? Uită altcineva colivia deschisă și zboară papagalul în sălbăticia urbană? E de-ajuns să zici necazul printre ai tăi – fie ca-s vecinii din cartier, fie că e vecinătatea de pe internet și imediat oamenii vor sări în ajutor cu zecile ori chiar cu sutele.

Cu sutele au sărit în ajutor bucureștenii și când au aflat, de la Prietenii Parcului IOR, că Negruțu’ acesta cu bandană roșie s-a pierdut pe alei. Și-au început căutarile.

După vreo 24 de ore și sute de reacții, comentarii și distribuiri, a venit mesajul îmbucurător:

Proprietarul a fost găsit! Câinele a ajuns la el acasă!

Un oraș prietenos cu animalele de companie. Dar poate fi și mai prietenos!

În București, înttr-una din trei familii găsești o pisică, un cățel, un hamster… ce mai, oo necuvântătoare cu care stăpânii vorbesc de parca le-ar și răspunde.

Relația noastră, ca oameni, animalele de companie e constant tot mai bună, dar orașul mai are câte ceva de recuperat.

E grozav că ai voie cu patrupedul în mijloacele de transport în comun,  dar încă mai sunt neajunsuri. De exemplu, e mare lipsă de spații amenajate în care să poți să îi lași liberi pe căței (țarcuri pentru câini). Sunt foarte puține, iar cele care există nu prea sunt bine întreținute și sunt cat o debara; De asemenea, sunt încă foarte multe locuri din oraș unde nu ai voie cu câini, locuri în care în alte țări nu-i nicio problemă să fii însoțit de cățel (în București, e un singur mall care îți permite accesul cu câinele)

Poate vrei să citești și:

 

 

Cookies